Teslim oldu ve yapılan son operasyonu deşifre etti

Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci, gözaltına alınan emniyet mensuplarının, GDO'ya, terör ve organize suç örgütlerine geçit vermeyen arkadaşları olduğunu söyledi.

Teslim oldu ve yapılan son operasyonu deşifre etti

Teröristin, yolsuzun, hırsızın peşinden koşması gereken polisin, bugün şerefle görevini yapan terörle mücadele eden polislerin peşine düştüğünü ifade eden Çengelci, "Bugün hesap vermeye çağrıldık. Hesabımızı vermeye geldik. Biz en büyük hesabı hakkın huzurunda vereceğimizin sorumluluğu ile yaşadık. Hesabın en büyüğüne hazır olanların veremeyeceği hiç bir hesabı yoktur." dedi. 

Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen algı operasyonda eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci emniyete gelerek teslim oldu. Avukatı Musa Bire ile birlikte teslim olmak için Mersin Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Çengelci'ye vatandaşlar ve gözaltındaki emniyet mensuplarının aileleri büyük sevgi gösterisinde bulundu. Üzerlerinde GD-O yazan tişörtler giyip çeşitli pankartlar açan vatandaşlar, 'Hırsızlık şahane paralel bahane', 'Türkiye sizinle gurur duyuyor', 'Hırsızlar nerede yiğitler burada' şeklinde sloganlar attı. 

Ali Çengelci emniyet binası önünde yaptığı açıklamada, 2008-2012 yılları arasında Mersin'de İstihbarat Şube Müdürü olarak çalıştığını söyledi. Mersin'de görev yaparken terör örgütleri ve organize suç örgütleri ile mücadelelerinde hakim kararı ve usuller çerçevesinde yaptıkları istihbari dinlemelerin bahane edildiğini ifade eden Çengelci, şu anki yönetimde bulunanların yetkileri olmadığı halde, hakimlerin kararlarını denetime tabi tuttuklarını kaydetti. Bunun anayasal suç olduğunu anlatan Çengelci, "Adrese teslim idari soruşturmalarla 3 defa açığa alındık. Daha sonra yanlı soruşturmalar neticesinde ise Ağustos 2014'te meslekten ihraç edilip zulme uğradık. 2 yanlış bir doğru etmiyor. Biz arkadaşlarımızla Mersin'de terörle mücadele ederken, organize suç örgütleri ile mücadele ederken, kendi zevkleri peşinde koşanlar, o gün memleket umurlarında bile olmayanlar, yanlış peşinde idiler. Bugün bunlar yine yanlış içerisindeler. Memleketi için ailesini, çoluğunu, çocuğunu ihmal etmiş bu arkadaşların peşinden birer cani gibi koşuyorlar." diye konuştu. 

2008'de teröristin bomba yüklü araçla Mersin otoban girişine kadar geldiğini hatırlatan Çengelci, "O gün orada o bombaya göğsünü siper eden bu koç yiğitler bu arkadaşlardır. Aydıncık'ta bir kurşun atmadan teröristleri yakalayan ekip bu ekiptir. Mersin ile kırsal arasını yol etmiş, metropol tilkisi olarak örgütte nam salmış, Mersin'de elini kolunu sallayarak defalarca eylem yapmış, marketin üst katını uçuracak şekilde bombalı eylem yapmış o metropol tilkisini de bir kurşun atmadan yakalayan ekip bu arkadaşlardır." şeklinde konuştu.

Dörtyol'da trafik polisini görevini yaparken daha sonra bunu takip ederken KOM polisini de şehit eden teröristleri burnu kanamadan alan yiğitlerin de bunlar olduğunu vurgulayan Çengelci şöyle devam etti: "2008'de Tarsus'u resmen bomba tarlası haline getirmişler. Getirdiklerini gömmüşler, Anamur'da yakalanan silahlar patlayıcılar. Bütün bunlara geçit vermeyen arkadaşlar bunlar. Mersin Limanı'ndan uyuşturucuya geçit vermeyenler, GDO'lu yiyeceklerle insanımızı zehirlemek isteyenlere hayır diyen arkadaşlar bunlar. İlk tahrir meydanının Mersin'de yapmak istemişlerdi, 10 binlerce kişiyi topladılar meydanda ama başaramadılar. O günkü çalışmaların arkasında istihbarat çalışmaları vardı. O çalışmaları yapan arkadaşlar bunlar. 2007 yılında binlerce insanı sokaklara döküp burada yürütmüşlerdi. Evleri bastırıp yağma ettirmişlerdi. 2008'den sonra buna fırsat verilmedi."

Bu yaptıklarından dolayı bazı kişilerin kendilerine zarar verdiler dediğini ifade eden Çengelci 
"Biz bilerek ve isteyerek kimseye bir zarar vermedik. Kimsenin hakkını yemedik yedirmedik de. Mersin'in kanını emen, mafyaya tefeciye geçit vermeyen, zalime dur diyen arkadaşlar. Allah'a şükür 4 yıl burda görev yaptım. Hiç bir meslektaşımızın vatandaşımızın dahi burnu kanamadı. Kanatacak olay yaşanmadı. En küçük olay olduğu zaman bile arkadaşlar eyvah geç mi kaldık, az mı çalıştık ki bu olaylar oldu deyip yürekleri pır pır eden arkadaşlar bunlar" ifadelerini kullandı.

"MAKAM MEVKİ GELECEK HESABI YAPMADAN ÇALIŞTIK"

Arkadaşlarının kimsenin 5 kuruşunu yemediğini, giyinmediğini hediye almadıkları ve yamanmadıkları için çok yadırgandıklarını vurgulayan Çengelci şunları söyledi: "Bize neden bunları yaptınız diye soruyorlarmış şimdi. Gideceğiz bize de soracaklar. Ben burada cevabını vereyim. Biz bunları memleketimizde bayrak düşmesin, mazlumun hakkını zalime yedirmemek için yaptık. Devlet görev verdi o gün görev ve sorumluluğumuz hakkını vermeye çalıştık. Makam mevki menfaat gelecek hesabı yapmadan çalıştık. Bugün hesap vermeye çağrıldık. Hesabımızı vermeye geldik. Biz en büyük hesabı hakkın huzurunda vereceğimizin sorumluluğu ile yaşadık. Hesabın en büyüğüne hazır olanların veremeyeceği hiç bir hesabı yoktur. Hesabı vermeye geldi bu memleket sevdalıları."

Teröristin, yolsuzun, hırsızın peşinden koşması gereken polisin bugün şerefle görevini yapan, terörle mücadele eden polislerin peşine düştüğüne dikkat çeken Çengelci, "Bunu kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Demek ki arkadaşlarımız yaptıkları hora geçmiş ki şimdi hesaba çağrıldık. Bu da bizim için bir imtihan olsun." dedi.

Çengelci açıklamasının ardından kalabalığın tezahüratları eşliğinde Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.


CİHAN
<< Önceki Haber Teslim oldu ve yapılan son operasyonu deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER