Trafik cezası sorgulama ekranı burada - tıkla öğren

Araç Plakası yazılmış bulunan, radara yakalanan, motorlu taşıtlar vergi borcu, Trafik cezası ve ödenmiş-ödememiş olduğunuz tüm cezaları trafik ceza sorgulama sistemi ile öğrenmek istiyorsanız haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar haberimizde verilen link üzerinden öğrenebilirler.

Trafik cezası sorgulama ekranı burada - tıkla öğren

Trafik Cezası Sorgulama sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Aracınıza ait kesilmiş tüm trafik cezalarını sorgulayabilmek için ilgili bağlantıya tıklamanız yeterli. Trafik Cezası Sorgulama ile Otomobilinize ya da diğer araçlarınıza ait tüm ceza makbuzlarını takip edebilirsiniz. Trafik cezalarınızı ödemek ya da bu konular hakkında bilgi almak isterseniz haberimizin devamında bulabilirsiniz.
 

Trafik Cezası Sorgula. Aracınıza ait kesilmiş tüm trafik cezalarını sorgulayabilmek için ilgili bağlantıya tıklamanız yeterli. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde haber olarak duyurulan bilgiye göre, ceza yemiş olanların tüketicilerin 31 Ekim 2013'de sona erecekcek indirim ve taksit imkanını kaçırmamaları için Borç Bilgilendirme Servisi'nden borcunu sorgulatması gerekiyor.
 
Mükellefler ister internet vergi dairesi üzerinden, isterse TPC'ler için kendilerine en yakın nakil tahsilat şubelerinden birine idari para cezaları için de en yakın veraset dairesine giderek kendileri için hazırlanmış başvuru formunu vermek suretiyle 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezaları için indirimli ceza ve taksit imkanından yararlanabiliyor.
 
Araç kullanırken sürücü belgelerini yanında bulundurmayan ya da trafik görevlisi talep ettiğinde belgesini göstermeyenler 172 lirayla cezalandırılacak.
 
Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemeyen ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirenlerin cezası 172 lira olacak. Trafik polislerinin işaretlerine uymayanlar da 172 lira ceza ödeyecek.
 
Uyuşturucu ve alkolün cezası ağır
 
0,50 poromilin üzerinde alkollü olarak hususi otomobil kullanan sürücüler, birinci defada 727 lira, ikinci defada 911 lira, 3 ve 3'ten fazlasında ise bin 462 lira ceza ödeyecek. Trafik polisleri, 5 yıl içinde alkollü araç kullananların ehliyetine birinci defada 6 ay, ikinci defada 2 yıl, 3 ve 3'ten fazlasında 5 yıl süreyle el koyacak.
 
Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullananlara 3 bin 741 lira ceza yazılacak. Bu kişilerin ehliyetine de 5 yıl el konulacak.
 
Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığını ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla kollukça teknik cihazların kullanılmasını kabul etmeyen sürücüler 2 bin 78 lira ceza ödeyecek. Bu sürücülerin de ehliyetlerine 2 yıl el konulacak.
 
Emniyet kemeri ve kask takmamanın cezası 80 liraya çıkarılacak.
 
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımlarından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan aracı kullananlara da 80 lira ceza verilecek.
 
Görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar ve eşya bulunan, tehlike yaratacak veya çevredekileri rahatsız edecek derecede Duman ya da gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 172 lira ceza ödeyecek.
 
HIZ SINIRI
 
Hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 oranında aşan sürücülere 172 lira, yüzde 30'dan fazla aşan sürücülere ise 356 lira ceza yazılacak. 1 yıl içinde hız sınırını 5 defa ihlal ettiği belirlenen sürücünün ehliyeti 1 yıl geri alınacak.
 
Hızın tespitine yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüleri ikaz eden cihazları araçlarında bulunduranlara bin 462 liradan 2 bin 203 liraya kadar ceza verilecek.
 
Araçların hızlarını, kavşak, dönemeç, tepe üstleri, yaya geçitleri, hemzemin geçitler, tünel, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmayan sürücülere 80 lira ceza verilecek.
 
Dönüş kurallarına riayet etmeyen sürücüler 80, geçme ve geçilme kurallarına uymayan ya da yasak yerde geçen sürücüler ise 172 lira ceza ödeyecek. Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan sürücüler ile önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlemeyip yakından takip eden sürücülere de 80 lira ceza verilecek. Kavşaklara yaklaşırken şartlara uyacak şekilde yavaşlamamak, geçiş hakkı olan araçlara ilk geçiş hakkını vermeyenler de 80 lira ödeyecek.
 
Duraklamanın yasaklandığı yerler ile görüşün yeterli olmadığı tepelere yakın yerler ve dönemeçte duraklayanlara, kavşak, tünel, rampa, köprü ve bağlantı yollarına yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında ise 100 metre mesafede duraklayanlara 80 lira ceza verilecek.
 
<< Önceki Haber Trafik cezası sorgulama ekranı burada - tıkla öğren Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER