Bütün baskılara rağmen toparlandı ve kârlılığa odaklandı

AKP’nin baskı,ele geçirme ve karalama kampanyalarına rağmen yoluna devam eden Bank Asya yeniden kârlılığa odaklandı.

Bütün baskılara rağmen toparlandı ve kârlılığa odaklandı

Banka Asya, 2015 kârlılığını artırmak için 80 şubesini kapattı ve bin 708 personeli ile yollarını ayırdı. Kasım ortası itibarıyla Bank Asya 201 şube ve 3 bin 366 personel ile hizmet veriyor. 

EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI

Reuters’e konuşan Deniz Yatırım Bankacılık Analisti Sadrettin Bağcı, mevduat hacminin ve aktiflerin daraldığı bir ortamda şube kapatmanın operasyonel açıdan pozitif bir hamle olduğunu belirterek, "Şube kapatma olmasaydı, faaliyet giderlerini kontrol etmek zor olacaktı. Operasyonel açıdan pozitif bir haber" dedi.

Bağcı, küçülme sürecinden sonra marka bilinirliği ve güvenilirliği konusunda kayıp olup olmayacağının asıl soru olduğunu ifade ederek, Bank Asya için en kötünün geride kaldığını belirtti.

2015’TE İDDİALI

Bank Asya yöneticileri de 11 Kasım'da analistlerle yaptığı telekonferansta, banka için en kötünün geride kaldığını söyleyerek, 2015'in temiz bir bilanço ile taze başlangıçlı bir yıl olacağını söylemişlerdi. 

SERMAYESİNİ YÜZDE 25 ARTIRDI

Sermayesini yüzde 25 bedelli artırımla 900 milyon liradan 1.125 milyar liraya çıkarma kararı alan Bank Asya, bugün sermaye artırımının da görüşüleceği olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştirecek.
 
Adını vermek istemeyen bir analist, "Banka özel bir durum ile karşı karşıya. Bu sorunun çözülmesi biraz zaman alacak" dedi.


MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Bütün baskılara rağmen toparlandı ve kârlılığa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER