Tunceli'de kalekol gerilimi yaşandı, jandarma müdahale etti

Tunceli'de kalekol inşaatında gerginlik çıktı, 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı..

Tunceli'de kalekol gerilimi yaşandı, jandarma müdahale etti

Tunceli merkeze bağlı Sütlüce köyü yakınlarında yapımı süren Kalekol inşaatını protesto eden gruba jandarma müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi biber gazından etkilenirken, plastik mermi isabet eden 2 kişi yaralandı.

Sütlüce köyü yakınlarında bulunan Kırmızı Tepe mevkindeki kalekol karakol inşaatı yapımı protesto edildi. BDP'lilerin ve STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, kalekol inşaatının yapıldığı alana yürüdü. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı inşaat alanında grup, basın açıklaması yaptı. BDP İl Başkanı Ergin Doğru, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Barış Yıldırım, HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, Çevreci Haydar Çetinkaya, çözüm sürecinde yapımları süren karakol ve kalekollara yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından kalekolu çevreleyen tel örgülerden içeri girmek isteyen yüzleri maskeli bir gruba, jandarma biber gazıyla müdahale etti. Göstericilerin havai fişek ve taşlarla karşılık vermesi üzerine jandarma plastik mermi ve gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Olaylarda çok sayıda kişi atılan biber gazından etkilendi. Müdahale sonrası 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi, jandarma tarafından gönderilen helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Olaylar yaklaşık bir saat sürdü.

CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de kalekol gerilimi yaşandı, jandarma müdahale etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER