Türkiye, İsrail'e 124 ton jet yakıtı vermiş

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri “İsrail’e jet yakıtı satmadık” diyen Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı yalanladı.

Türkiye, İsrail'e 124 ton jet yakıtı vermiş

İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiası hükümet tarafından reddedildi ancak TÜİK verilerine göre Mart ve Nisan ayında 124 ton yakıt verilmiş

TANER YILDIZ YALANLAMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AKP hükümeti “Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herhangi bir petrol ve herhangi bir jet yakıtı satışını İsrail’e gerçekleştirmiş değiliz. Transit satışlar var, Türkiye’den başka firmaların, ülkelerin yaptığı. BTC’den yüklenen petrolün gittiği onlarca ülke var. Bunu BP satmış olabilir, herhangi bir firma satmış olabilir” diyerek yalanlamıştı. Ancak TÜİK verileri farklı şeyler söylüyor.

TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE JET YAKITI VERMİŞ

İsrail’in Gazze’yi vuran uçaklarının yakıtının Türkiye’den gittiği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belgelendi. TÜİK’in 2014 yılındaki verilerine göre İsrail’e Mart ve Nisan ayında Türkiye’den toplam 124,562 kilogram jet yakıt ihraç edildi.

25 İSRAİL UÇAĞINI HAVALANDIRDI

İsrail hava kuvvetleri bünyesinde F4, F15 tipi uçaklar da bulunuyor. Ancak, İsrail hava kuvvetlerinde en fazla F16 türü uçaklar bulunuyor. Buna göre İsrail’e satılan 124. 562 kilogram jet yakıt yaklaşık olarak 25 tane F16 türü İsrail uçağının havalanmasını sağladı. Satışı gösteren TÜİK belgeleri bu yılın Mart ve Nisan aylarına ait satış rakamlarını içeriyor. Aydınlık Gazetesi, TÜİK verilerini içeren o belgeyi yayınladı. 





<< Önceki Haber Türkiye, İsrail'e 124 ton jet yakıtı vermiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER