Türkiye adeta savaş bölgesi gibi gösterildi!

Uluslararası medyanın gözü Türkiye'deki Gezi protestolarında. Hatta öyle ki bazı yayın organları bugüne kadar sergilemedikleri tavırları sergiliyor.

CNN nasıl bir Türkiye algısı yaymak istiyor?

  • CNN Gezi'den 9 saat aralıksız yayın yaptı.
  • Muhabirler savaş bölgesinde yayın yapıyormuş gibi davrandı.
  • Erdoğan'ın başdanışmanı yayından alındı.
  • 'CNN olaylar başlamadan canlı yayın aracı kiraladı' iddiası...

Taksim'de bazı marjinal grupların bir GSM şirketine ait minibüsü ateşe verdiği görüntü gece boyu bütün dünya tarafından izlendi. Gezi Parkı gösterileri ile ilgili haberler uluslararası yayın organlarında ilk sırayı aldı. Adeta dünyaya "Türkiye güvensiz bir ülke" algısı pompalandı.

Bu yayınlar arasında özellikle Amerikan CNN televizyonu öne çıktı. Her zaman farklı ülke ve şehirlere bağlanan CNN International, Taksim'deki olayları aralıksız olarak dört muhabirle dokuz saat yayınladı. Taksim'deki hemen hemen bütün gelişmeleri seyircilere canlı yayında aktaran CNN, polisin eylemcilere biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiğini duyurdu. Yayın sırasında CNN'in İstanbul'daki muhabirlerinden Arwa Damon telefon bağlantısı yaparken, görüntüde uzun süre yüzünde gaz maskesi olan muhabirin kalması dikkat çekti. CNN muhabirlerinin yayınlarda adeta bir üçüncü dünya ülkesinde savaş bölgesindeymiş gibi yayın yapması tepki topladı.

CNN'de geceye damgasını vuran olay ise Christiane Amanpour'un programında yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın telefonla canlı yayına bağlandı. Kalın'ın Türkiye'de yaşananları anlatırken verdiği İngiltere ve Amerika örneklerinin ardından, programın sunucusu Christiane Amanpour "Program bitti" diyerek Kalın'ı yayından aldı.

CNN televizyonu ile ilgili bir iddia ise şok edici. İddiaya göre CNN televizyonu ve diğer bazı uluslararası televizyon kanalları Türkiye'de henüz olaylar başlamadan ajanslardan canlı yayın araçları kiralamak üzere Türkiye'ye geldi.   

Öte yandan Fransız Le Monde gazetesi de Taksim olaylarına dair haddi aşan bir yorumda bulundu. Gazete Gezi Parkı olaylarını birinci sayfasında yayımladığı bu karikatürle gördü...


<< Önceki Haber Türkiye adeta savaş bölgesi gibi gösterildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER