Türkiye şehitlerine ağladı

Türkiye bugün iki şehidine veda etti. Van'da kaçakçılıkla mücadele için devriye görevini ifa eden time yapılan saldırıda şehit düşen Teğmen Emre As, Tokat'ı gözyaşına boğdu. Lice'deki terörist heykelinin kaldırılmasında görev alan ve birliğinde kaza kurşunuyla vurulan Uzman Çavuş Uğur İnal ise Mersin'de ebediyete uğurlandı.

Türkiye şehitlerine ağladı

Van'ın Saray İlçesi'nde PKK pususunda şehit düşen 23 yaşındaki piyade teğmen Emre As Tokat'ın Zile ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunu toprağa veren acılı baba Ömer As, "Allah kötülere fırsat vermesin, vatan sağolsun" dedi.


VATAN SAĞOLSUN

Bugün ise hastane morgundan alınan şehit teğmen Emre As'ın cenazesi ilk olarak Zile ilçesinde yaşadığı ailesinin evinin önüne getirilerek yakınlarından helallik alındı. Bu sırada ev önünde toplananlar gözyaşlarına hakim olamadı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan şehit teğmenin babası Ömer As, "Allah kötülere fırsat vermesin. Vatan sağolsun. Allah devlete zeval vermesin. Diyecek bir şey yok. Takdiri ilahi" dedi. Zaman zaman da askerlere sarılan acılı babayı tören için ilçeye gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı teselli etmeye çalıştı.

PKK'LI HEYKELİ OPERASYONUNDA YARALANMIŞTI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde silah kazası sonucu şehit olan Uzman Çavuş Uğur İnal (27), memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı şehidin Ulu Cami'deki cenaze töreninde teröre lanet yağdı. 

Şehit Uğur İnal’ın Tarsus Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi tören için Ulu Cami'ye getirildi. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Merve İnal ve ailesi uzun süre tabutu öperek, ağıtlar yaktı. Öğle namazı öncesi Kur'an-ı Kerim, namazdan sonra şehidin kısa öz geçmişi okundu. Daha sonra Mersin İl Müftüsü Ali Melek cenaze namazını kıldırarak, helallik istedi. Şehidin cenazesi, Tarsus Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.




Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde bir örgüt üyesine ait heykele el konulması için yapılan operasyona katılan Uzman Çavuş Uğur İnal, döndüğü ilçe jandarma komutanlığında kaza sonucu yaralanmıştı. Helikopterle getirildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan İnal, kurtarılamamıştı. İnal evli ve 1 çocuk babasıydı.





CİHAN

<< Önceki Haber Türkiye şehitlerine ağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER