Türkiye son iki yılda ‘u’ dönüşü yaptı

Güneydoğu’da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan bütün davaların batı illerine nakledilmesine tepki gösteren mağdur aileleri, faili meçhulleri zamanaşımına uğratma politikası uygulandığını belirtiyor.

Türkiye son iki yılda ‘u’ dönüşü yaptı

Kürt yazar Musa Anter’in öldürülmesi, Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlerden sadece biri. Diyarbakır’da 16 duruşma yapıldıktan sonra davanın Ankara’ya nakledilmesine Musa Anter’in oğlu Dicle Anter de tepkili. Anter, Türkiye’nin faili meçhul cinayetlerle ilgili politikasında son iki yılda ‘u’ dönüşü yaptığına dikkat çekti.

Güneydoğu’da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan bütün davaların batı illerine nakledilmesine tepki gösteren mağdur aileleri, faili meçhulleri zamanaşımına uğratma politikası uygulandığını belirtiyor. Diyarbakır’da 16 duruşması yapıldıktan sonra Ankara’ya nakledilen Kürt yazar Musa Anter’in öldürülmesiyle ilgili davanın müdahil ve mağduru oğlu Dicle Anter, Türkiye’nin faili meçhullerle ilgili politikasında son iki yılda ‘u’ dönüşü olduğunu söyledi.

Türkiye’de değişim, dönüşüm, demokrasi ve hukuk devletinden dem vurulduğunu ancak öyle bir şeyin gözükmediğini belirten Anter, “Yani hepsi söylemde kalan şeyler. Sürece yayma, sonuçlandırmama ve zamanaşımına uğratma gibi bir politikası var.” dedi. Babasının faillerinin bulunmasıyla ilgili açılan davada bir tutuklu bir de tutuksuz sanığın olduğunu belirten Anter, şöyle konuştu: “Bu tutuksuz sanık, Ankara’dan Diyarbakır’a güvenlik nedeniyle gelemediğini söyledi. Diyarbakır’da 15 duruşma yapıldı, olay çıkmadı. Zaten korumalarla geliyorsunuz, niye güvenliğiniz olmasın? Nakledilen davalardan sonuç alınamıyor.JİTEM’in ve derin devletin merkezi olan Ankara’da kim güvenliğimizi sağlayacak? Dava yıllardır mahkemeler arasında gidip geliyor. Olayın faili belli. Bunu uzatmanın bin anlamı var. ‘Biz Kürtlere bu hakkı sağladık ama sonuç çıkmayacak’ deniyor anladığım kadarıyla. Türkiye mahkemesine ve devletine güvenmiyorum artık. İlk önce çözüm süreci bahanesiyle bir şeyler yaptılar. Olumlu gözüküyordu. Ama ondan sonra ne olduysa ters döndü, bunu artık yetkililere sormak lazım. Biz onların bu kirli oyunlarını bilemeyiz artık. Eğer samimi, Müslüman ve haktan yana iseler bu sorunu çözsünler. Bu olay belli kayıtlarda var. Şimdi hepsinin ölmesini mi bekleyeceğiz? İstense bir saatte bütün failler de bulunur, cezaları da verilir.”

‘DOSYANIN AKIBETİNİ BİLE BİLMİYORUM’

Kardeşi, damadı ve üç kuzeni faili meçhul cinayetlerle öldürülen Hakkı Bulut da, mart ayında dosyanın Diyarbakır’ın Lice ilçesine gönderildiği yönünde duyum aldıklarını ancak şu ana kadar hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti. Geçen yıl soruşturmayla ilgili dava açılma aşamasına gelindiğini belirten Bulut, ancak ne olduysa aylardır hiçbir gelişmenin yaşanmadığını dile getirdi. ZAMAN
<< Önceki Haber Türkiye son iki yılda ‘u’ dönüşü yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER