Türkiye'nin günlerdir konuştuğu olayın belgesi ortaya çıktı

Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına ilişkin yayın yasağı talebinin “gizli” olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu olayın belgesi ortaya çıktı

AKP’li dört eski bakanın rüşvet aldıkları iddiasını soruşturan Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına ilişkin yayın yasağı talebinin “gizli” olduğu ortaya çıktı. AKP’li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün talep yazısı sadece “gizli” damgalı de değil. Çünkü belgeye göre, mahkemeden sansür kararını “çok acele” vermesi de talep edilmiş.
TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanlığı’nın Ankara Başsavcılığı’na ilettiği yayın yasağı Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilmişti. Komisyon çalışmalarıyla ilgili verilen yayın yasağı kararı tartışılırken, ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. “Komisyon çalışmaları gizlidir, yayınlanmasını yasaklayın” diye Başsavcılığa başvuran AKP’li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün bu talebini de “gizli” damgasıyla yaptığı belirlendi.

 GİZLİ PARAFLI KARAR

Taraf’ın ulaştığı komisyonun talep yazısına göre, gizlilik gerekçesiyle yapılan sansür talebi, “çok acele” koduyla da yapılmış. “Çok acele” ve “gizli” koduyla yapılan başvuruların, savcılık işlemi sırasında “gizli” diye paraf edildiği de ortaya çıktı. TBMM tarihinde bir ilke imza tarak, meclis komisyonu çalışmalarına sansür kararı aldıran AKP’li Hakkı Köylü’nün, Başsavcılığa ilettiği sansüre ilişkin talep yazısını “arz olunur” yerine “rica olunur” diye bitirmesi de dikkat çekti.TARAF

<< Önceki Haber Türkiye'nin günlerdir konuştuğu olayın belgesi ortaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER