Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı isim o ülkede çıktı!

DHKP-C örgütü üyesi İsmail Akkol’un Suriye’ye geçtiği tespit edildi.

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı isim o ülkede çıktı!

Sabancı Center’da “çaycı” olarak çalışan Fehriye Erdal’la birlikte yurtdışına kaçan Sabancı suikasti firarisi İsmail Akkol için, Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Interpol’ün kırmızı bülteni çıkarılmıştı. Yakalandığında Türkiye’ye iade edilmek üzere tutuklanması talebiyle tüm dünyada aranan Akkol’un izi 2000’lı yılların başında Belçika’da bulunmuştu. Eylemi birlikte gerçekleştirdiği Erdal’la birlikte bir süre Belçika’da yaşayan Akkol’un daha sonra Almanya’ya geçtiği, ardından da Yunanistan’a gittiği tespit edilmişti. 

Milliyet'te yer alan habere göre uzun yıllardır Yunanistan’da yaşayan Akkol’un, bu ülkenin DHKP-C’ye yönelik baskılı politikası nedeniyle ülkeyi terk ettiği anlaşıldı. Akkol’un da Atina’dan ayrılarak örgütün yeniden kamp açtığı Suriye’ye geçiş yaptığı saptandı. Akkol’un, Suriye’deki iç çatışmaları fırsat olarak kullanan DHKP-C’nin bir dönem kamplarının bulunduğu Suriye’ye yeniden dönüş yaparak kurduğu kamplara ulaştığı öğrenildi.

Bu gelişme üzerine güvenlik birimleri de alarma geçti. Daha önce örgütteki arkadaşlarıyla vedalaşıp ayrılan bazı isimlerin son dönemde ülke genelindeki terör eylemlerinde görev alması nedeniyle, Akkol’un da benzer bir eylem gerçekleştirebileceğini değerlendiren güvenlik kurumları kendilerine bağlı tüm birimleri uyardı.     
<< Önceki Haber Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı isim o ülkede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER