Türkiye'nin tarihine geçecek skandal fişleme

Kamu kurumlarında bir süredir devam eden fişlemeler, sivil toplum kuruluşlarına sıçradı.

Türkiye'nin tarihine geçecek skandal fişleme

Erzurum’da bir yayınevinin düzenlediği Peygamber Efendimiz’in (sav) anlatıldığı etkinliğe katılanlar, kapıda sivil polisler tarafından kameraya kaydedildi. Etkinliği düzenleyen komite, fişleme yapıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Erzurum’da Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Damla Kültür Sanat ve Bilim Akademi Derneği, geçtiğimiz hafta sonu Yıldızkent’teki bir düğün salonunda 7 yazarın katıldığı imza ve söyleşi etkinliği düzenledi. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Peygamber Efendimiz’in (sav) anlatıldığı programda sıra dışı bir olay yaşandı. Programa gelen konuklar, salon önüne park edilen sivil plakalı bir aracın içindeki kişilerin kendilerini kameraya kaydettiğini fark etti. Davetliler bu durumu organizasyon komitesine bildirdi. Yetkililer ise polisi arayıp şikayetçi oldu. Olay yerine gelen resmi ekipler, söz konusu araçtaki kişilere kimlik sordu. Ancak şahıslar, resmi ekiplere polis olduklarını söyleyerek bölgeden uzaklaştı. Programın ikinci gününde de bu kez başka bir sivil plakalı araçtan salona girenler kaydedildi. Bunun üzerine organizasyon komitesi avukat Mehmet Güzel aracılığıyla ilgili şahıslar hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Ekinci, fişleme yapmak için bulundukları anlaşılan kişilerden şahıslardan şikayetçi olduklarını söyledi. Ekinci, iyi niyetlerle organize edilen programa ve katılımcılara karşı yapılan fişlemeyi usulsüz ve çirkin bulduklarını belirterek, “Cumartesi ve pazar günü sivil plakalı araçlar ve içindeki şahıslar tarafından programlarımızın takip edildiği ve katılımcılarımızın fişlenmeye ve korkutulmaya çalışıldığı, hem biz, hem katılımcılarımız hem de mahalle sakinleri tarafından fark edilmiştir. İşin garibi ise programın icra edildiği gün Erzurum’un içinde ve çevre ilçelerinde ülkenin huzurunu bozmak isteyen, milli birliğimizi tehdit eden onlarca olaya müdahale etmesi gereken devletin memurları ve imkanları böyle gereksiz bir iş için meşgul edilmiş ve şehrimizde güvenlik zafiyetine sebebiyet verilmiştir.” dedi.

Bu arada, basın açıklamasının yapıldığı alanda toplanan ve fişlendiklerini belirten vatandaşlar, ‘Sen kimsin, Peygamber âşığıyım’, ‘Başörtüsünü istismar et, başörtülüyü fişle’, ‘Teröristi seyret, beni takip et’, ‘Efendimiz’i anlatmak suç mu’, ‘Yeni Türkiye eski fişleme’, ‘Elimde kalem var beni fişle’ ve ‘H’ALA fişleme’ dövizleriyle tepkilerini dile getirdi. İki yaşındaki çocuğuyla suç duyurusunda bulunan fişleme mağduru bir kadın ise, “Bizi terörist ilan edecekler pek yakında, bir hafta önce üç askerimiz şehit edildi. Bunları şehit edenlerin peşine değil bizim peşimize düşmüşler. Güneydoğu elden gidiyor, bizim peşimize düşmüşler. Biz vatan âşığıyız, millet âşığıyız, bayrak âşığıyız.” diye konuştu.

Başka bir kadın ise fişleme olayını şiddetle kınadıklarını ifade ederek, “Bizler Rabb’imizin rızası için o gün oradaydık. Fişlenecek hiçbir şeyimiz yok. Dünyevi hiçbir beklenti ve korkumuz yok. Bugün buradayız yarın yine burada olacağız. Biz çocuklarımızla bu davanın sevdalısıyız ve sevdalılarıyla ölesiye beraberiz.” ifadelerini kullandı.ZAMAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin tarihine geçecek skandal fişleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER