Türkiye'yi kırmızı alarma geçiren şok toplantı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki iki ayrı bomba yüklü minibüsle gerçekleştirilen eşzamanlı saldırılarla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'yi alarma geçiren bir istihbarata ulaşıldı.

Türkiye'yi kırmızı alarma geçiren şok toplantı!

İstihbarat birimleri, Suriye istihbarat örgütlerinin üst düzey yöneticileri arasında Şam'ın El Muhacirin semtinde geçtiğimiz günlerde önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini tespit etti.

Toplantıda, El Muhaberat tarafından Abdulkadir R. ve Muhammed A. isimli ajanlara Türkiye'de yeniden Reyhanlı benzeri bir bombalı saldırı düzenlenmesi yönünde talimat verildiği ve bu kişilerin Kürt asıllı Suriye vatandaşı olduğu belirlendi.

Dini merkezde çalışma

Suriye istihbaratının, ajanlarına bombalı saldırıların Antakya şehir merkezi, Reyhanlı, İstanbul metrosu ve Ankara'da yapılması yönünde talimat verdiği değerlendirildi. 

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, saldırıların özellikle buralarda kalabalık kitlelerin eylemleri sırasında yapılmasının istendiği kaydedildi. Saldırılarda yine bomba yüklü araçların kullanılabileceği ifade edildi. 

Saldırıların belirlenen hedeflerde eşzamanlı olarak ya da ayrı ayrı yapılabileceği de istihbarat notlarında yer aldı. 

Suriye istihbaratının ayrıca, bu kişilerden Türkiye'de Alevilerin dini merkezlerinden birinde de bazı çalışmalar yapılması yönünde de talimatlar verdiği anlaşıldı.

Yurt dışı kaynaklı bu istihbarat üzerine tüm Türkiye'de alarma geçildi. İstihbarat birimleri, bu bilgiyi zaman kaybedilmeden başta Antakya, Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelindeki tüm güvenlik güçleriyle paylaştı.

<< Önceki Haber Türkiye'yi kırmızı alarma geçiren şok toplantı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER