Türkiye'yi sarsan saldırıda dikkatlerden kaçmayan nokta

Yüreklerimize kor gibi düşen Reyhanlı saldırısı çok dikkat çekici bir zamanlama ile gerçekleşti.

Türkiye'yi sarsan saldırıda dikkatlerden kaçmayan nokta

Başbakan Erdoğan ne zaman uluslararası çapta önemli bir toplantıya katılacak veya katılıyor olsa, sarsıcı bir terör hadisesi meydana geliyor. 

Hatay'daki hain saldırı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde gerçekleşti. Bu olay daha önce yaşananları hatırlattı. Geçtiğimiz yıllarda da benzer hadiseler meydana gelmişti.

Tarih 8 Haziran 2004... Başbakan Erdoğan G-8 Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gitmişti. Erdoğan'ın dönemin ABD Başkanı George Bush ile görüşmesi sırasında PKK 5 yıllık ateşkesi bozduğunu açıklayıp, terör eylemlerine başladı. 

Bir başka tarih daha... 3 Ekim 2008... Başbakan'ın Türkmenistan - Moğolistan gezisi sırasında Aktütün saldırısı gerçekleşti. Teröristlerin kalabalık bir grupla yaptığı baskında 15 mehmetçiğimiz şehit düştü.

Tarihler 7 Aralık 2009'u gösteriyor. Erdoğan çalışma ziyareti için Amerika'daydı. Başkan Obama ile görüşmesine saatler kala, teröristler bu kez Tokat Reşadiye'de saldırdılar. 7 askerimiz şehit oldu.

20 Eylül 2011... Başbakan Erdoğan Birleşmiş Milletler görüşmelerine katılmak üzere New York'a gitti. Art arda terör saldırıları gerçekleşti. 20 Eylül'de Ankara Kumrular sokakta bomba patladı. 5 kişi hayatını kaybetti. Aynı günün gecesi Siirt'te 4 genç kız teröristlerin hain saldırısına maruz kaldı. Yaşanan olaylar Siirt ve Ankara ile sınırlı kalmadı. 

20 Haziran 2012'de, Başbakan'ın G-20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Meksika'da yine Başkan Obama ile görüştüğü günlerde PKK'lılar, Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na saldırdı. 8 askerimiz şehit oldu.
<< Önceki Haber Türkiye'yi sarsan saldırıda dikkatlerden kaçmayan nokta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER