Türkiye'yi uçuracak proje: F-16'nın yerine...

Türkiye, kendi savaş uçağını üretmeye hazırlanıyor.

Türkiye'yi uçuracak proje: F-16'nın yerine...

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, savaş  jeti üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''Bu proje, F-16'nın yerini almayı  amaçlıyor. Bu bir geliştirme programı olacak ve önümüzdeki 10-20 yıl içinde operasyonel kullanıma kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konseptin tasarımı yıl sonuna  doğru tamamlanacak'' dedi.

Türkiye son yıllarda Savunma Sanayi alanında önemli adımlar attı ve onlara yenilerini de eklemeye hazırlanıyor... Müjdeyi ise Savunma Sanayi Müsteşarı verdi. Bayar, "F16'ların yerine geçecek kendi savaş uçağımızı yapmaya hazırlanıyoruz" dedi.


Savunma sanayi Müsteşarı Murad Bayar, yerli savaş uçağıyla ilgili şunları söyledi; "F16'larımızın yerine geçecek ve F35 uçaklarını tamamlayacak bir savaş uçağının kavramsal tasarımına başladık. Bu sene sonuna kadar bu fazı bitireceğiz. Bunu hava kuvvetlerimizle birlikte yapacağız. Hedefimiz 2023 yılında ilk uçuşunu yapacak savaş uçağının gelişimini yapmak"

İnsansız hava uçakları ve atak helikopteri ile ilgili de bilgiler veren Bayar; "Hürkuş uçağımız var. Tasarımı prototip üretimi tamamlandı. Önümüzdeki aylarda uçuşa başlayacak. Anka'nın 100'den fazla uçuşu var. Ve bunun da üretimine başlıyoruz. Atak helikopterimiz de üretimlerimiz başladı. Ve ilk teslimatları silahlı kuvvelerine bu sene yapacağız" dedi.

Bayar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına verilen Göktürk 2 uydusundan ilk görüntüler alındığını ve gözlem uydularında yeni çalışmalar olduğunu da söyledi.

 
<< Önceki Haber Türkiye'yi uçuracak proje: F-16'nın yerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER