Twitter ve Facebook için kapatma kararı

MİT tırlarının Adana’da durdurulmasına ilişkin tutanakları yayınlayan tüm internet sitelerine erişimin engellenmesi için mahkeme kararı alındı.

Twitter ve Facebook için kapatma kararı

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili açılan kamu davasının soruşturmasına devam edildiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma ile ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği talepte MİT’e ait araçlarının durdurulması ile ilgili açılan halen devam etmekte olduğuna vurgu yaptı. Başsavcılık ayrıca bazı Twitter hesaplarından ve diğer sosyal paylaşım ağlarından konu ile ilgili bilgi ve belgelerin yayımlanacağı duyurusunun yapıldığının tespit edildiğini kaydetti. TİB ve Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin engellenmesini isteyen başsavcılık, bunun mümkün olmaması halinde konunun önemi, mağduriyetlerin giderilmesi, konun devlet sırrı niteliğinde bulunması gibi nedenlerle internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesini talep etti.

Talep doğrultusunda bazı Twitter ve Facebook hesaplarının erişime engellenmesine karar veren mahkeme, bazı haber sitelerinin ise konu ile ilgili haberlerine de erişim yasağı getirdi. Mahkeme ayrıca, içeriğe erişim engellenmemesinin mümkün olmaması halinde devlet sırrı niteliğindeki belgelerin açıklanmasının söz konusu olması sebebi ile belirtilen Twitter hesapları ile diğer internet adreslerindeki tüm yayınlara yönelik erişimin engellenmesine karar verdi.

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği bu karara yönelik ise itiraz hakkı bulunuyor. Bu itiraz hakkının 7 gün içerinde Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılması gerekiyor.
RTÜK AÇIKLADI

RTÜK; Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve Adana'da MİT'e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini bildirdi.
<< Önceki Haber Twitter ve Facebook için kapatma kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER