Üniversiteden Profesöre Erdoğan cezası

Hukuk profesörü Hayrettin Ökçesiz, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan için suç duyurusunda bulununca hakkında soruşturma başlatıldı. Çalıştığı üniversite Ökçesiz’e bu sene ders vermeyeceğini bildirdi.

Üniversiteden Profesöre Erdoğan cezası

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, YSK'nın 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını açıklanmasına rağmen, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesi nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi ise bu nedenle Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz hakkında disiplin soruşturması başlattı ve yeni eğitim ve öğretim yılı için Prof. Dr. Ökçesiz'e ders görevlendirilmesi yapmadı. Üniversite durumu tek satırlık yazı ile Profesör Ökçesiz'e bildirdi.

'BU ÖZGÜRLÜKLER SORUNUDUR'

Prof. Dr. Ökçesiz, bu yazının ders yasağı dışında hiçbir anlamı olmadığını belirterek,  "Bunun adı yıldırma girişimidir. Mobbingdir. Üniversitelerde bu durum yoğun olarak yaşanıyordu. Fakat bu ustaca, hünerli şekilde hazırlanmış bir girişim. Kendi irademle çekip gitmemi istiyorlar, ama yapmayacağım. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacağım" dedi.  

YÜKSEK NOT SORUŞTURMASI

Bugün'ün haberine göre, Ök­çe­siz, yük­sek not ver­di­ği öğ­ren­ci­le­rin baş­ka okul­la­ra ya­tay ge­çiş yap­ması nedeniyle üniversite yönetiminin hakkında bir so­ruş­tur­ma daha baş­la­ttığını söyledi.

<< Önceki Haber Üniversiteden Profesöre Erdoğan cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER