Ünlü profesörden Erdoğan'a mektup

ABD’nin önde gelen Türk akademisyenlerinden Prof. Dr. Kemal Sılay, Erdoğan’ı açık mektupla uyardı.

Ünlü profesörden Erdoğan'a mektup

Prof. Dr. Kemal Sılay, “Bırakın bu ‘paralel, virüs, Haşhaşi, örgüt’ laflarını. İnsanlara iftira etmeyin. Bizi bize düşman etmeyin” dedi.

ABD’deki önde gelen Türk akademisyenlerden Prof. Dr. Kemal Sılay, Türkiye’deki kutuplaşma, demokraside geriye gidiş ve Hizmet Hareketi’ne yapılan baskılar konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a önemli ikazlarda bulundu.

'SİZİ DESTEKLEDİM'

Bugün'ün haberine göre, Indiana Üniversitesi Türkçe Araştırmaları Programı Başkanı olan Prof. Sılay mesajına, “Yıllar önce bir şiir okuduğunuz için hapse girmiştiniz. Bu şiirin mesajına katılmasam da sizi destekledim. İstediğiniz şiiri okumak, sizin ve hepimizin demokratik hakkıdır. Bu konuda, size çok haksızlık etti memleketimiz” sözleriyle başladı.

'GÖZÜNÜZ DÖNDÜ'

“Siz, size yapılan o haksızlığı unutup başkalarına zulmetmeye başladınız” diyen Sılay uyarılarını şu sözlerle sürdürdü: “Dünya nimetleri, gözünüzü döndürdü. Memleketimizin çıkarlarını bir kenara itip kendi çıkarlarınızı korumaya başladınız. Maalesef bu sizde bir saplantı haline geldi. İslam dünyası paramparça, Türkiyemiz, bölündü bölünecek. İnsanlarımız, birbirlerinden nefret ediyor. Muhafazakâr, dindar ve namuslu toplum hayal etmiştiniz. Türkiyemiz, hiç bu kadar ahlâksız olmamıştı.

'BİZİ DÜŞMAN ETMEYİN'

Sayın Cumhurbaşkanı lütfen, yangına körükle gitmeyin. İnsanlara iftira etmeyin. Bizi bize düşman etmeyin. Bırakın lüften bu ‘paralel, virüs, Haşhaşi, örgüt’ laflarını. Bunların doğru olmadığını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ama bu suçlamalarınız doğruysa, durum vahim. Çünkü o zaman siz de bu ‘karanlık örgütün’ bir parçası olarak suçlanırsınız.”

'UMARIM DUYGULARIMA SAYGI GÖSTERİRLER'

Erdoğan’ın yıllarca tutuklamak için değil, hasret gidermek için Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Türkiye’ye davet ettiğini hatırlatan Prof. Sılay, “Bütün bu sözlerimi demokratik hak ve hürriyetlerime dayanarak en samimi ve dürüst duygularla yazdım. Umarım emrinizdeki kurumlar, bu hakkıma saygı gösterirler” diyerek uyarılarını noktaladı.

'İKTİDARI KORUMAK İÇİN DÜŞMAN OLUŞTURDULAR'

“Nasıl oldu da size ve etrafınızdaki bazı kişilere Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı bir operasyon sonrası bu insanları “paralel” ilan ettiniz” sorusunu soran Sılay cevabı da şöyle açıkladı: “Çünkü felaket bir durumla karşı karşıyaydınız. Anında bir “düşman” yaratmak zorundaydınız. Bu düşman, “Paralel Örgüt”tü. Ve siz Ortadoğu halkının hassasiyetlerini çok iyi bilen bir kişisiniz. Ortada düşman olmasa da bu “düşman”ın yaratılması gerekir iktidarı koruyabilmek için.”
<< Önceki Haber Ünlü profesörden Erdoğan'a mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER