Valiliklerden peşpeşe açıklamalar

Ankara Valiliği kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşın okulların 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiğini duyurdu.

Valiliklerden peşpeşe açıklamalar

Ankara Valiliği kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşın okulların 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiğini duyurdu.

İşte valiliğin açıklaması:

Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde;

İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edecek olması nedeniyle buzlanma ve don olayı ile ilgili olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında Ankara ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Gümüşhane’de okullar cuma günü de tatil edildi

Gümüşhane’de ağır kış şartlarına bağlı soğuk ve buzlanma nedeniyle 09 Ocak 2014 Cuma günü okullar tatil edildi. Aynı gün engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacağı bildirildi. Konuyla ilgili Valilik'ten yapılan açıklama şöyle: "Valiliğimizce meteorolojik verilere dayalı olarak yeniden yapılan değerlendirme sonucu; ilimiz merkez ve ilçelerinde devam eden ağır kış şartlarına bağlı aşırı soğuk ve buzlanma nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim ve öğretime 9 Ocak 2015 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Kocaeli'nde okullar yarın da tatil

Kocaeli'nde, soğuk hava şartları nedeniyle salı gününden itibaren tatil olan okullar, yarın da (cuma) tatil edildi. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tatil haberini twitter adresinden duyurdu. Vali Güzeloğlu'nun attığı twit şöyle: "Meteorolojik raporlar doğrultusunda şiddetli don ve buzlanma da devam edeceğinden 09.01.2015 günü ilimizde eğitime bir gün ara verilecektir. Öğrencilerimizin güvenliği ve sağlığı her şeyden önemlidir. Okuyarak dinleniniz."


Diyarbakır'da yarın okullar tatil

Diyarbakır Valili'ğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilkokul, orta ve liselerde bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

Açıklamada, ayrıca anılan tarihte kamuda çalışan engelli ve hamile kadınlarından bir gün süreyle idari izinli sayılacaklarını bildirdi.

Yozgat'ta okullara kar tatili

Yozgat merkez ilçe ve köylerinde soğuk hava ve buzlanma sebebiyle okullar cuma günü de tatil edildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yaptığı açıklamada, Yozgat şehir merkezi ve merkez ilçeye bağlı köylerde aşırı soğuk, kar ve buzlanma sebebiyle cuma günü okulların tatil edildiğini söyledi.

Muş’ta eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle Malazgirt ilçesi ve Yatılı Bölge Ortaokulları ile pansiyonlu kalan öğrenciler hariç eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yapılan duyuruda, "Muş ilimizde, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle, 09.01.2015 Cuma günü, Muş geneli (Malazgirt ilçesi Hariç) örgün eğitim okulları (yatılı bölge okulları ve pansiyonlu kalan öğrenci hariç, taşımalı eğitim dahil), İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel de izinlidir." denildi.


AKSARAY

Aksaray'da kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime yarın da tatil kararı geldi.Aksaray'da aşırı soğuk ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime verilen ara yarın da devam edecek. Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm ilk ve orta okullar ile liselerde eğitime, 9 Ocak Cuma günü, bir günlük ara verildi. Ayrıca tüm kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşlar ve hamileler de bir günlük idari izinli sayılacak.

KONYA'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Konya'da da olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil olduğu açıklandı.Konya'nın diğer illerle kapalı yollarının olmadığı ve tüm yolların açık olduğu belirtildi

NİĞDE

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez, bağlı kasabalar ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların 8-9 Ocak (Perşembe ve günü) iki gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Yoğun kar ve tipi devam ederken, Niğde Belediyesi yollarda tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

DENİZLİ'DE OKULLAR PAZARTESİYE KADAR TATİL

Denizli’de etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, buzlanma yollarda tehlike oluşturmaya devam ediyor. Bununla ilgili olarak toplanan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Denizli merkezinde okulların Pazartesi’ye kadar tatil edildiğini açıkladı.

BOLU

Bolu’da aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında il genelinde eğitim veren okullar Cuma günü tatil edildi.
Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde tüm okulların Cuma günü tatil edildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de Cuma günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ERZURUM (BAZI İLÇELER)

Erzurum'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 7 ilçedeki okullar ile 10 ilçenin taşımalı eğitimi bir günlüğüne tatil edildi. Erzurum şehir merkezinde güçlükle sağlanan ulaşıma rağmen eğitime devam edildi.

Erzurum Valiliği, dün akşamdan beri etkili olan kar ve tipiye rağmen, gecikmeli bir kararla okulları bir günlüğüne tatil etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Erzurum'un Çat, Karayazı, Narman, Hınıs, Oltu, Uzundere, Şenkaya ve Uzundere ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bütün okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi. Aşkale, Aziziye, İspir, Köprüköy, Horasan, Olur, Merkez Palandöken, Yakutiye ile Tekman ve Tortum ilçelerindeki taşımalı eğitim de bir günlüğüne tatil edildi.

Öte yandan Erzurum Valiliği Kriz Merkezi'den yapılan yazılı açıklamada ise son iki gün içerisinde kar ve tipi nedeniyle köy ve mezralarda mahsur kalan hastalara yönelik kurtarma çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Son 48 saat içinde Çat, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Hınıs ilçelerine bağlı yolu kapalı köylerden 7 doğum, 1 çocuk ve 17 muhtelif hastalıklar olmak üzere toplam 25 hasta Kaymakamlarımız ve Valiliğimiz Kriz Merkezi koordinesinde; İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karayolları ekiplerinin aralıksız ve yoğun çalışmaları neticesinde kurtarılmıştır. 11 hasta kar üstü araç, 9 hasta yol açma suretiyle alınmıştır. 7 Ocak Çarşamba günü yollarda mahsur kalan muhtelif otobüs, otomobil, TIR, kamyon, minibüs v.b. 38 araç ve 280 yolcu ile araç sürücüsü, ana yollarda karayolları ekiplerince, köy yollarında ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerince kurtarılmıştır. 7 Ocak Çarşamba günü şiddetli rüzgâr nedeniyle çatıları uçan ve hasar gören binalardaki hasar tespit çalışmaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce görevlendirilen 9 araç 27 personel ile yapılmış, çalışmalar devam etmektedir. Elektrik hatlarında meydana gelen arızalar ARAS EDAŞ A.Ş. ekiplerinin yoğun çalışmaları giderilmiştir." ifadelerine yer verildi.

ÇANKIRI (BAZI İLÇELER)

Çankırı'nın 4 ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ilgaz, Şabanözü, Atkaracalar ve Kurşunlu ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildiği kaydedildi.

BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

RİZE

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verileceği bildirildi.Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime yarın da ara verileceği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KİLİS

Kilis’te 3 saat süren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, okullar bir gün süreyle tatil edildi.Dün akşam saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle, Kilis’te ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından bugün tatil edildi. Kar nedeniyle ulaşımda da kısa süreli sorun yaşanırken, bazı vatandaşlar dik yokuşları çıkmakta zorluk çekti. Bazı vatandaşlar da çocukları ile kar topu oynayarak keyif yaptı. Kar yağışının ardından sıcaklığın sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma oluştu.

TRABZON

Trabzon’da dün akşam saatlerinden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar bir gün tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı Trabzon’da hayatı olumsuz etkiliyor. Mevsimin ilk karının düştüğü şehir merkezinde hayat durma noktasına geldi. Günü karla uyanan vatandaşlar, yollardaki kar birikintileri nedeniyle işlerine yürüyerek gitti. Belediye ekiplere ana arterleri açmak için gece yarısından beri çalışmalar yapsa da kar yağışının etkisini sürdürmesi çalışmaları da aksattı. Ana cadde ve yollar dışında neredeyse bütün sokakların karla kaplı olması nedeniyle vatandaşlar araçlarıyla trafiğe çıkamadı. Çıkanlar da yollardaki kar ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Özellikle dik olan yollarda araçlar kaydı, yoldan çıktı.

Etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar da tatil edildi. Vali Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, “Gece boyu yağan kar ile oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde bugün itibariyle okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Hava şartlarının durumuna göre tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı önümüzdeki saatlerde yeniden değerlendirilecektir.” dedi.

TOKAT (BAZI İLÇELER)

Tokat'ın Sulusaray, Başçiftlik ve Almus ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulusaray, Başçiftlik ve Almus ilçelerinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi.
Yazıcı, "Üç ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün ara verildi. Başka ilçelerimizde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları olursa kaymakamlıklar durumu değerlendirecekler" diye konuştu.

ELAZIĞ

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Elazığ’da da yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ’da belirli ilçelerde taşımalı eğitime 2 gündür ara verilmişti. Dün akşam Elazığ’da kent ve ilçe merkezlerine de kar yağışının başlaması nedeniyle Valilik kararıyla Elazığ il merkezi ve tüm ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan resmi açıklamada da ," Olumsuz hava şartları nedeni ile, Elazığ il merkezi ve 10 ilçesindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereğince 08 Ocak 2015 Perşembe günü bir (1) gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

HAKKARİ

Hakkari'de yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bugün de tatil edildi.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı ile Hakkari kent merkezi ve bağlı köylerindeki bütün okulların bugün tatil edildiği açıklandı. Şemdinli Kaymakamlığı da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların bugün de tatil edildiğini duyurdu. Yüksekova'da ise kısmi tatil uygulandı. Ulaşım imkanları göz önüne alınarak taşımalı sistem ile eğitim gören tüm öğrenciler için okulların tatil edildiği belirtildi.

MALATYA

Tüm yurdu etkisi altına alan kar, akşam saatlerinden itibaren Malatya’ya da etkili olmaya başladı.

Türkiye’nin birçok ili kar yağışından dolayı olumsuz yönde etkilenmişti. Malatya’da ise akşam saatlerinde bastıran kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün boyunca tatil edildiği bildirildi. İl merkezine ilk kez yağan kar nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıkıp çocuklar gibi eğlendi. Kartopu oynamaya çıkan vatandaşlar ilk karın heyecanını doyasıya yaşadı. Aileleri ile birlikte sokaklara çıkıp kartopu oynayan çocuklar, uzun süredir karın yağmasını beklediklerini, karın yağışı ile çok mutlu olduklarını ifade etti. Aniden bastıran kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ise trafikte zor anlar yaşadı.

Öte yandan Malatya Valisi Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada okulların 2 gün tatil edilmesinin yanı sıra Kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında 2 gün izinli sayılacağını bildirdi.

Sibirya'dan gelen ölümcül soğuklar yurdu esir aldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de -4 Ankara'da ise -15 dereceye düşeceğini vurgularken dondurucu soğukların son 20 yılın en soğuk hava dalgasından biri olduğu belirtildi.Cumartesi gününden ise sıcaklıkların artacağı müjdesi geldi.İstanbul'da okullar yeniden tatil edilirken Ankara ve İzmir'de de kar tatili sürdü.Birçok ilde de eğitime yeniden ara verildi.İşte Meteoroloji'den son hava durumuna ilişkin yapılan açıklama ve okulların tatil edildiği iller.

CİHAN/DHA

<< Önceki Haber Valiliklerden peşpeşe açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER