Van'da atanan Sulh Ceza hakimi de Erdoğan hayranı çıktı

Başbakan'ın talimatı üzerine kurulan sulh ceza hâkimliğine atanan isimlerin sicilleri dikkat çekiyor.

Van'da atanan Sulh Ceza hakimi de Erdoğan hayranı çıktı

İstanbul Adliyesi’nde görevlendirilen bazı isimlerin hükümet yanlısı görüşleri deşifre oldu, Van’da da benzer bir durum ortaya çıktı. Terörle mücadele mahkemeleri hâkimliğine atanan Yusuf Şahin’in siyasi iktidar sempatizanı olduğu ve bunu sosyal medyada açıkça dile getirdiği anlaşıldı. Yusuf Şahin’in Facebook adresinde ‘Liderlerin lideri Erdoğan’ diye bir fotoğraf paylaştığı görülüyor. Yusuf Şahin, Başbakan ve AKP’ye yönelik övgü ifadelerinin yanında paylaşımlarında Fethullah Gülen Hocaefendi’ye de hakaret içeren ifadeler kullanıyor.

HSYK, yolsuzluk zanlıları Reza Zarrab ve bakan çocuklarını tahliye eden İslam Çiçek’i İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında olduğu 6 kişiyi tahliye eden Hulusi Pur’u İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne atamıştı. İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne getirilen isim ise Süleyman Aslan’ın mal varlığı hakkında koyulan tedbir kararını kaldıran Recep Uyanık olmuştu. İslam Çiçek’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Başbakan Tayyip Erdoğan hayranı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu durum hâkimin tarafsızlığı tartışmalarına neden olmuştu. Ayrıca sulh ceza hâkimi olarak atanan Bekir Altun’un ismi Selam Tevhid soruşturmasının kapatılmasında gündeme gelmişti.

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, gözaltına alınan polislerle ilgili karar verecek olan sulh ceza hâkimliğine atadıkları 6 isim konusunda hata yaptıklarını kabul etmişti. “Hulusi Pur’un 17 Aralık (yolsuzluk) soruşturmasında tutuklanan 6 kişinin tahliye kararını verdiğini biliyorduk. 3 hâkimin, sanıklar lehine karar verdiğini bilsek farklı bir tablo olabilirdi. Yanlış oldu.” demişti.
<< Önceki Haber Van'da atanan Sulh Ceza hakimi de Erdoğan hayranı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER