Veli Küçük de cezaevinden çıktı!

Hükümetin tutukluluk süresini 5 yıla düşüren ve özel yetkili mahkemeleri kaldıran düzenlemeyi yasalaştırmasının ardından Ergenekon terör örgütü davası sanıklarının tahliyesi devam ediyor.

Veli Küçük de cezaevinden çıktı!

İlk gün 19 sanığı serbest bırakan nöbetçi mahkemeler dün de Veli Küçük, Levent Ersöz ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 18 sanığı tahliye etti. Böylece tahliyelerin sayısı iki günde 37, İlker Başbuğ ile birlikte 38’e ulaştı.

AK Parti'nin yaptığı özel yetkili mahkemeleri kaldıran, azami tutukluluk süresini de 5 yıla indiren yasanın ardından Ergenekon silahlı terör örgütü davasında iki gün içinde 37 hükümlü tahliye oldu. Geçtiğimiz cuma günü eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ salıverilmişti. Çağlayan Adliyesi'ndeki nöbetçi mahkemeler, önceki gün de 19 Ergenekon hükümlüsü hakkında tahliye kararı vermişti. Dün ise Ergenekon'dan hüküm giyen 18 kişi tahliye edildi.

Çağlayan Adliyesi'ndeki tahliye furyası dün de devam etti. İlk tahliye kararı, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Boğan Kaan Murathan hakkında alındı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Aralık 2008'den beri tutuklu olan Murathan'ın 5 yıllık süreyi doldurmasını gerekçe gösterdi. Aynı mahkeme, Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti. Mahkeme, Ocak 2012'de tutuklanan Gülaltay'ın 5 yılı doldurmadığını ifade etti. Ardından İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Durmuş Ali Özoğlu'nun tahliyelerine karar verdi. Ancak Tolon, Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı davasında tutuklu yargılandığı için cezaevinden çıkamayacak.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Korgeneral Mehmet Eröz, Aykut Metin Şükre ve Kemal Şahin'in; 7. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, Deniz Yıldırım ve Mustafa Dönmez'in; İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fikret Emek ve İsmail Yıldız'ın; İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi de Kemal Alemdaroğlu ve Ergun Poyraz'ın tahliye taleplerini kabul etti. Başvuruları önceki gün reddedilen Veli Küçük, Levent Ersöz ve Serdar Öztürk de İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Mahkeme, Fuat Selvi’yi de serbest bıraktı. Bu kararlarla birlikte iki gün içinde 37 hükümlü hakkında tahliye verilirken, 5 hükümlünün başvurusu reddedilmiş oldu. 6 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Durmuş Ali Özoğlu, öğle saatlerinde salıverildi. Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Özoğlu, “Bundan sonra iktidar istediği gibi at koşturamayacak. Vatan hainlerine bu ülkede yer olmayacak.” dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi, Mayıs 2006'da gazeteye 3 el bombası atılmasının azmettiricisi ve Danıştay cinayetinin faili olan Alparslan Arslan'ın tahliye kararına itiraz edeceğini açıkladı.

<< Önceki Haber Veli Küçük de cezaevinden çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER