YGS soruları açıklanıyor mu?

YGS sınavı soru ve cevapları açıklandı mı? (YGS sınavı soru ve cevapları açıklanacak mı?) YGS sınavı sonrası tüm merak edilen ler sayfamızda olacak.

YGS soruları açıklanıyor mu?

YGS sınavı soru ve cevapları açıklanacak mı? YGS sınavı soru ve cevapları ile ilgili tüm detaylar sayfamızda. 

23 Mart Pazar günü yurt genelinde yapılacak olan YGS sınav soru ve cevapları nerede yayınlanacak? ÖSYM milyonlarca adayın girdiği 2014-YGS sınavı soru ve cevapları öğren. 23 Mart 2014 ÖSYM soru çözümleri verilecek mi? 

2014-YGS sınavından sonra merak edilen 2014-YGS sınav soru ve cevapları nerede olacak? 23 Mart YGS sınav soru ve cevapları- YGS sınavı soru ve cevaplarını yayınlanmasının ardından sitemizden öğrenebilirsiniz.

2014 YGS SINAVI İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir bu seneden itiaberen YGS'de çıkan soruların kamuoyuna açıklanmayacağını bildirdi. Peki hatalı sorular ne olacak?

Pazar günü YGS'ye girecek adaylar dikkat! ÖSYM Başkanı flaş bir karar aldı, bundan böyle sınav soruları yayınlanmayacak işte detaylar...ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday YGS'ye girecek. Soru kitapçıkları basıldı, sonuncusu da çarşamba günü bitiyor. Bu yıl sınavdan sonra sorular kamuoyuna açıklanmayacak. Bu yıl YGS'de çıkan sorular açıklanmayacak. Bunun sebebini ÖSYM başkanı 'soruları yeniden kullanabiliriz' diye izah etti.Bu karar herkesi şaşkına çevirdi ve tepki aldı. Zira sorular açıklanmadığı taktirde hatalı sorular da bilinmeyecek.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların neden açıklanmayacağını Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda izah etti. Demir'in öne sürdüğü gerekçe "soruları ilerde de kullanmak istemeleri".

İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;

 Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.

SORU HAVUZUNU GENİŞLETMEK İÇİN

Sınav yapan bir kurum olarak bizim çok zengin bir soru havuzumuz var. Çünkü her geçen gün sınav yükümüz artıyor. Çok hızlı reaksiyon vermemiz gerek durumlar söz konusu olabiliyor. Soru havuzumuzu genişletmenin yollarından biri de sorularımızı sokağa dökmemek, tüm dünyada da bunun böyle olduğunu görüyoruz. Dünyada benzeri sınav yapan kurumların hiçbiri geçmişte yaptığımız gibi sınav sorularını açıklamıyorlar. Belli bir kısmını açıklıyorlar, bilgi veriyorlar. Soruları tekrar tekrar kullanmak amacıyla muhafaza ediyorlar. Bir sorunun gerçekten kullanışlı bir hale gelebilmesi için 2-3 sene gerekiyor. Gerçek sınavda soruların denenmesi çok önemli. Eğer siz sorularınızı sınavdan sonra açıklarsanız deneme şansınız olmuyor. O zaman ölçme yeteneği belirsiz olan sorularla sınav yapmak durumunda kalıyorsunuz. ÖSYM havuzu genişletme, ölçme niteliğini iyileştirme gayreti içerisinde çalışırken önümüzdeki tek zorlayan konu bilgi edinme yayasıydı. Meclis'ten sorularımızın bilgi edinme yasası kapsamı dışında olmasını sağladık.

<< Önceki Haber YGS soruları açıklanıyor mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER