Yakub Saygılı Muammer Güler'in sır ziyaretini anlattı

Yakub Saygılı’nın mahkemede verdiği ifadede Muammer Güler’in 17 Aralık operasyonundan önce İstanbul Emniyeti’ne gidip Rıza Sarraf hakkındaki ihbarlar için duyarlı olunmasını istediği ortaya çıktı

Yakub Saygılı Muammer Güler'in sır ziyaretini anlattı

15/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları nedeniyle gözaltına alınarak tutuklanan İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı mahkemeye verdiği ifadelerde çarpıcı bilgiler yer aldı.

Saygılı 17 Aralık soruşturmasının yürütüldüğü dönemde dört koldan soruşturmanın deşifre edilmeye ve engellenmeye çalışıldığını anlattı. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Saygılı şunları söyledi: “Süreç ilerlerken kamunun bütün olanaklarını kullanan suç grupları ve dolayısıyla bağlantılı politikacılar tarafından TİB, KOM, Daire Başkanlığı, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü nezdinde şüphelendikleri bu operasyonları deşifre girişimde bulundular. Bunlara en iyi örnek dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in il emniyet müdürlüğü makamına gelerek dosya şüphelisi olan Rıza Sarraf’ı övmesi ve emniyet müdürümüzü Rıza Sarraf’ın etkinliklerine katılmasını teşvik etmesidir. Bu görüşmeden hemen sonra İl Emniyet Müdürünün tarafımı araması ile Rıza Sarraf’ı sorması ve arkasından Rıza Sarraf ile ilgili bu sabah bir ihbar gelmiş, bu adamla ilgili zaman zaman asılsız ihbar gelirmiş, bu konularda duyarlı olunması gerektiğini Muammer Güler’in kendisine söylediği tabiri tarafıma iletmiştir. Bu tabirler kendi talimatları değil Muammer Güler’in aslında il emniyet müdürü üzerinden bana verdiği talimattır.”

BAKAN YILDIRIM TİB KAYITLARINI ALMIŞ

Saygılı ifadesinde, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kendi danışmanının telefonlarının takip edilip edilmediğini TİB’e giderek öğrendiğini söyledi. Kendilerine yönelik fiziki takip başlatıldığını da belirtti.Saygılı, vali ve il emniyet müdürüne bilgi verildiği takdirde operasyonun engellenerek yürümeyeceğini belirtti.İstanbul İl Emniyet eski Müdürü Hüseyin Çapkın’ın 7 Şubat MİT krizinden sonra Recep Tayyip Erdoğan’la artık görüşemediğini de kaydetti.

Yakalanacaklarını düşünmedikleri için çok delil bıraktılar

Yakub Saygılı şüphelilerin arkasında siyasilerin desteği olduğunu bildikleri için çok rahat davrandıkları ve yakalanacaklarını düşünmediklerini anlattı. Saygılı şunları söyledi: “Başbakan ve bakanlardan özellikle büyükşehirle ilgili her dosyadan haberi olduğu güveni olduğundan şüphelilerin dinleme izleme faaliyetlerinde arkalarında siyasi destek olduğunu hissetmelerinden dolayı beklenenden daha çok delil elde edilmiştir. Bu yapılan operasyon adli bir operasyondur. Manipüle ederek bu dosyaya casusluk dosyası tanımı yapılmaktadır.”

‘O POLİSİ BULUP ASALIM’

Yakub Saygılı mahkemedeki ifadesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan’ın bir soruşturma kapsamında Jandarma tarafından dinlemeye alındığını belirtti. Saygılı şöyle konuştu: “Bu dinlemeleri emniyet biriminin yapmadığını ispatlamak için il emniyet müdürü, birim sorumlularını adeta sorguya çekmiştir. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ‘Yalçın Hoca’ diye hitap ettiği Yalçın Akdoğan’ı arayarak ‘Bu dinlemeleri polis yapmamış eğer polis yapmış ise o polisi bulup asalım’ dedi.” BUGÜN GAZETESİ

<< Önceki Haber Yakub Saygılı Muammer Güler'in sır ziyaretini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER