Yakub Saygılı'nın ifadesinde dikkat çeken 'yeğen' detayı

Erdoğan'ın cadı avının 17 Aralık'tan önce de Jandarma'ya uyguladığı ortaya çıktı.

Yakub Saygılı'nın ifadesinde dikkat çeken 'yeğen' detayı

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunu ortaya çıkaran polisler cadı avı düzenlenerek önce görevlerinden alınıp başka yerlere sürülmüş, ardından da hiç bir dayanağı olmayan isnatlarla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Gözaltına alınan ve tutuklanan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Yakub Saygılı mahkeme ifadesinde, operasyon hazırlığında olan jandarmanın dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın yeğeni ve koruması olan Ali Erdoğan'ı dinlediği için Hakkari'ye sürüldüğünü söyledi.   

“ERDOĞAN’IN YEĞENİNİ TAKİBE ALAN JANDARMA HAKKARİ’YE SÜRÜLDÜ”
Saygılı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan’ın Jandarma tarafından yapılan bir operasyonda dinlendiğini, bunun üzerine Çapkın’ın Yalçın Akdoğan’ı arayarak “bu dinlemeleri polis yapmamış eğer polis yapmış ise o polisi bulup asalım” dediğini belirtti. Saygılı, Ali Erdoğan’ı operasyon kapsamında dinleyen tüm Jandarma biriminin de görev yerlerinin değiştirildiğini, operasyonu yapan askerin ise akabinde Hakkari’ye atandığını belirtti. Saygılı, 7 Şubat MİT krizinden sonra Başbakan ile direk görüşen Çapkın’ın artık danışmanlarla görüşmek zorunda kaldığını belirtti. Saygılı, Başbakan ve MİT Müsteşarına soruşturma açılması gerektiğini ifade ederken, “Dokunulmazlık perdesi altına alınan Başbakanın bilgilerini paylaşması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

“EMNİYET MÜDÜRLERİ DE ADETA SORGUYA ÇEKİLDİ”
İstanbul Jandarmanın yaptığı bir operasyonda Başbakanın yeğeni Ali Erdoğan’ın dinlendiği ortaya çıkmıştı. Bu dinlemeleri emniyet biriminin yapmadığını ispatlamak için il emniyet müdürü, adli kolluk sorumlularını ve bu birimlerden sorumlu emniyet müdürlerini çağırarak adeta sorguya çekmiş ve hesap sormuştur. Bu görüşmelerden birinde Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ile il emniyet müdürünün makamına çağrılmıştır. Bu görüşmede İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın “Yalçın Hoca” diye hitap ettiği Yalçın Akdoğan’ı arayarak “bu dinlemeleri polis yapmamış eğer polis yapmış ise o polisi bulup asalım” dedi.

“HAKKARİYE SÜRÜLDÜ”
Bu operasyon neticesinde operasyonu yapan tüm jandarma birimleri başka birimlere atandı. Binbaşı rütbesinde olduğunu hatırladığım Jandarma KOM müdürü derhal Hakkari’ye atandı. Bu gibi örnekler kendini Başbakana yakın görmek isteyen tüm kamu bürokratlarının her dosyayı gizliliğine bakmaksızın zamanından önce Başbakana sunmak, bilgilendirmek ve talimatlarını almaya sevk etmekteydi. Bu gibi durumlarla ilk defa karşılaştık.

İFADE İŞLEMİNDEN BAZI SATIR BAŞLARI

-“ABİ DENİLEN KİŞİ YASİN EL KADI’DIR”
-“EL KADI İLE GÖRÜŞEN MİT MÜSTEŞARI VE BAŞBAKAN’A SORUŞTURMA AÇILMASI GEREKİR”
-“EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ BAŞBAKAN’A BİLGİ VERİYORDU”
-“DARBE DEĞİL YOLSUZLUKLARIN ORTAYA ÇIKMAYACAĞINA GÜVENENLER HAZIRLIKSIZ YAKALANDI”



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yakub Saygılı'nın ifadesinde dikkat çeken 'yeğen' detayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER