Yalçın Akdoğan'dan 'U' dönüşü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarını Öcalan'ın tahrik ettiğini ve kendisinin bu kanaatte olduğunu söyledi.

Yalçın Akdoğan'dan 'U' dönüşü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dün akşam NTV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'ÖCALAN'IN ROLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarında Abdullah Öcalan'ın rolü olduğunu söyleyerek, "Bu olaylarda HDP yanlış yapmıştır. Bu olayların fitilini ateşlemiştir. Ben Öcalan'ın rolü olduğunu düşünüyorum. Öcalan'ın verdiği mesajın, bu olayları tahrik ettiği kanaatindeyim. HDP ve bütün bileşenleri, bu konuda bu muhtevayı yol haritasını Eylül ayında görmüştür" dedi. 

Akdoğan konuşmasının devamında, " Bu illa bir şeyi vermek anlamına gelmiyor. Neticede bu konu görülmüştür. Konuşulmuştur. Kandil'e de aktarılmıştır. Onun üzerine tamam bu asayiş olaylarını bitirmek, Kandil vesaire gereken adımları atacak. Biz görmedik, bilmedik, duymuyoruz demeleri hiç anlamlı değil. Bizim biraz da kızgınlığımız bu konular konuşulmuş ve anlaşılmış olmasına rağmen olayların durması yerine daha da tırmandırılmasıdır" diye konuştu. 

AKDOĞAN'DAN 'U' DÖNÜŞÜ
Kobani olaylarında Abdullah Öcalan'ın rolü olduğunu söyleyen Akdoğan, bir kaç gün önce CNN Türk'te katıldığı bir programda ise Öcalan'ın olayları doğru okuduğunu belirtmişti. “Kobani meselesi bir kaldıraç gibi kullanılmak istendi, farklı amaçlar var” diyen Akdoğan, HDP ve KCK cephesine sert eleştiriler yöneltmişti. İmralı'dan gelen son mesajın da bu durumu ortaya koyduğunu savunan Akdoğan “Öcalan, olayların neye yol açacağını doğru okuyor” demişti.
<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan 'U' dönüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER