Yandaş medya yine çuvalladı

Yalanlarıyla tepki toplayan Stara gazete bu sefer de, Beşir Atalay’ın katıldığı çalıştayı ‘paralel’ toplantı yaptı..

Yandaş medya yine çuvalladı

Hükümete yakın Star gazetesi, skandal bir yalan habere daha imza attı. 2009 yılında Ankara’da yapılan Terör ve İstihbarat Çalıştayı’nın korsan olduğunu iddia etti.

Ayrıca polislerin Emniyet’in dinleme üssü Tibnet’i kopyalayıp Tibnot isimli program yaptığını ve illegal kullanıma açtığını ileri sürdü. Oysa söz konusu çalıştay, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın katılımı ve himayesi ile yapılmıştı. Atalay, suç örgütleriyle daha iyi mücadele etmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teklifi üzerine kurulan Tibnot kararına da imza atmıştı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, her yıl, yılda iki defa Terör ve İstihbarat Daire Başkanlığı ile beraber toplantı düzenliyor. Bu toplantılara dönemin emniyet genel müdürü ve içişleri bakanı da katılıyor. 2009 yılında yapılan çalıştay da Beşir Atalay’ın katılımıyla gerçekleşti. Söz konusu toplantıda Türkiye’deki bütün illerde görev yapan istihbarat ve terör şube müdürleri, suç örgütleri ile daha güçlü mücadele etmek için şehirler arasındaki istihbari bilgi koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir program kurulmasını istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü de Tibnot adlı programı kurdu. Tibnot programının halen Terör ve İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından kullanıldığı öğrenildi.
<< Önceki Haber Yandaş medya yine çuvalladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER