Gazeteci ve akademisyenleri tehdit etti

Yolsuzluk operasyonunu yapan polislere yönelik sahur vaktinde gözaltı ilk olarak "@Bey_Efendi" adlı twitter hesabı paylaştı.

Gazeteci ve akademisyenleri tehdit etti

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten polislere yönelik gözaltılar ilk olarak Başbakan'ın Danışmanı Şenol Kazancı'ya ait olduğu iddia edilen "@Bey_Efendi" isimli twitter hesabından paylaşıldı

Paylaştığı tweetlerle sosyal medyada büyük kitleye hitap eden Fuat Avni, geçtiğimiz günlerde  @Bey_Efendi adlı twitter hesabını Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Şenol Kazancı'nın kullandığını iddia etmişti. 



Kara para aklama, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislere sahur vakti yapılan gözaltı Erdoğan'ın danışmanı Şenol Kazancı'nın kullandığını iddia edilen hesaptan saatler öncesinde paylaşılmıştı. O hesaptan yapılan paylaşımda polislere yapılacak operasyonun gece ya da sabah yapılacağı yazılmıştı. Aynen yazıldığı gibi çıktı.

Bu saatte bu tarz bir operasyon bugüne kadar terör örgütlerine bile yapılmadı..

YAKUB SAYGILI'YI TEHDİT ETTİ


Başbakan'ın danışmanlarından Şenol Kazancı'nın kullandığı iddia edilen @Bey_Efendi adlı twitter hesabından attığı tweetlerden bazıları suç unsuru barındırıyor.

İlk tweet'te "Yarın büyük gün. At fava bekle..." diyen Kazancı, sonraki tweetlerinde ise önce yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'ya, "Çocuklarınla vedalaş Yakup Saygılı" dedi. 

TANINMIŞ GAZETECİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ TEHDİT ETTİ

Devam eden tweetlerinde de "Nihayet sizi topluyorlar. Bu gece ya da yarın" diyerek, Ekrem Dumanlı, Rasih Yılmaz, Kemal Gülen, Önder Aytaç, Mehmet Baransu, İhsan Yılmaz, Bülent Keneş ve Tarık Toros gibi hizmet hareketine mensup gazeteci ve akademisyenleri açıktan tehdit etti. Gözaltı işlemlerinden saatler önce yapılan paylaşımlar soruşturmanın gizliliğine ve yargıya yapılan siyasi müdahalenin açık bir kanıtıdır. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek operasyonların da bağımsız yargı yerine yine aynı siyasi irade ile yapıldığı bu şekilde anlaşılmış oluyor.








<< Önceki Haber Gazeteci ve akademisyenleri tehdit etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER