Yardıma muhtaçlardan Kimse Yok Mu'ya yapılan zulme tepki

Kimse Yok Mu Derneği'nin hükümet tarafından yardım toplamasının engellenmesine, dernekten yardım alan aileler tepki gösterdi.

Yardıma muhtaç insanlardan Kimse Yok Mu'ya yapılan zulme tepki

Hükümetin tutumuna mağdur ailelerin kimisi gözyaşlarıyla, kimisi sitem dolu cümlelerle cevap verdi. İnşaatta yaşadığını ve kendisine uzanan bir yardım elinin kesilmesine tepki gösteren Fehime Gökşen, "Eşim iş kazası geçirdi. 3 tane çocuğum var. Her yardımı buradan alıyorum. Burası olmasa ben ne yapabilirdim. Bizi bu hale getirenler utansın." dedi. Ailesiyle birlikte dernekten aldığı kurban etinin bulunduğu kutuyu gösteren eski milli boksör Fevzi İzci ise "Bu kutuda benim için, ailem için et var. Senede bir kez evime giren bir et. Onların kutularında ne olduğunu halkımız biliyor. Gerçekten hükümetin yaptığına çok üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı namazının kılınmasının ardından Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi'nin önüne toplanan yardıma muhtaç binlerce vatandaşın bu bayram da dernek sayesinde yüzleri güldü. Sabahın ilk saatlerinde dernek binası önüne gelen insanlar, kurban etlerini alarak evlerinin yolunu tuttu. Derneğin kapatılmaması, aksi taktirde mağdur olacaklarını söyleyen vatandaşlar, yetkilileri vicdanlarının sesine kulak vermeye çağırdı. Derneğin yardım yapmasının önüne geçileceğini televizyonlardan duyduklarını dile getiren Fehime Gökşen isimli bir vatandaş, gözyaşları içerisinde yetkililere seslendi. 

Gökşen şunları kaydetti: "Ben kapanmasını istemiyorum, bu kadar insan mağdur durumda, Allah muhtaç etmesin. Ben ister miyim gelip almayı? Kapanırsa bu millet ne yapsın? Yazık günah değil mi? Allah verenden de razı olsun, Allah muhtaç etmesin. 3 tane çocuğum var. Her yardımı buradan alıyorum. Belediyeye kaç defa gittim, belediye başkanı ile görüştürmediler beni. Önceden yardım veriyorlardı, yardımı da kestiler. Bizi bu hale getirenler de utansın."

"KİMSE YOK MU KİN UĞRUNA ENGELLENİYOR"
Engelli olmasına rağmen belediyenin kendisine destek çıkmadığını, Kimse Yok Mu'nun kendisine sahip çıktığını belirten Ercan Hallaç isimli vatandaş, derneğin hükümet tarafından kin uğruna kapatılmak istendiğine dikkat çekti. Hallaç, "Ayakkabım yoktu, bana ayakkabı verdiler, elbise de kendilerinin. Allah kendilerinden razı olsun. Böyle bir kurumu kapatmamaları lazım. Hepsi kin uğruna yapılıyor, günah. Bu kadar insan geldi, bize et verecekler. Bize devlet mi verecek? Devlet aç olduğumu da bilmiyor, susuz olduğumu da. Biz özürlü olduğumuz halde bize bakmıyor. Allah bu insanlardan razı olsun, bizi arayıp çağırıyorlar. Bu insanları nasıl kapatıyorsun? Kincilikten başka bir şey değil. Belediyenin gıda bankasına başvurdum, bana vermediler. Buranın hakkını inkar eden namerttir." dedi.

Ailesiyle birlikte derneğe gelerek kurban etini alan eski milli boksör Fevzi İzci, Kimse Yok Mu'nun kapatılmak istenmesinin çok büyük hata olacağına dikkat çekti. Derneğin ihtiyacı olan her şeyi karşıladığını söyleyen İzci, "Bu kutuda benim için, ailem için et var. Senede bir kez evime giren bir et. Onların kutularında ne olduğunu halkımız biliyor. Onların yaptığını dünya biliyor. Hizmet kurumunun yaptığını bizler ve dünya biliyoruz. Buna vesile olan tüm insanlardan Allah razı olsun. Bu derneğin kapatılmak istenmesi çok büyük bir hata. Ben eski milli bir sporcuyum, hiçbir hakkım yok. Ben buradan gıda, elbise yardımı alıyorum. Ben buradan yardım alırken tutup da kesmeleri, artık vicdanları nasıl el veriyor? Onların TIR'larla, otobüslerle, gemiciklerle neler götürdüklerini halkımız biliyor, Allah'ımız da biliyor. Gerçekten çok üzüldüm, bu kadar insan buradan yardım alıyor. Halkımızı mağdur edecekler. Onların yapacağı savaştır, Irak'ta, Suriye'de görüyoruz; sizlerin, Hizmet'in yapacağı da barıştır." diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI BANYO YAPTIRDIĞIM YERDE BANYO YAPSIN, BELKİ HALİMİ ANLAR"
8 çocuk annesi Filiz Adak isimli bir vatandaş da "Kimse Yok Mu'yu kapatmamalarını kendilerinden rica ediyorum. Lütfen merhamete gelin, bu insanlara işkence yapmayın. Bu dernekten çok yardım aldım. Allah kendilerinden razı olsun. Sesimize kulak verin, merhamete gelmenizi rica ediyorum. Kiramı, elektriğimi, suyumu, evimin bütün ihtiyaçlarını dernek ödüyor. Eşim yok, dul bir kadınım. Bu kötülüğü yaparsanız 8 çocukla arada kalırım." şeklinde konuştu.

Kurban eti almaya gelen başka bir kadın ise sert dille tepkisini şu şekilde ortaya koydu: "Elinizi vicdanınıza koyun. Kendi bir kaç gün aç yatsın ondan sonra fakir fukaranın hakkını kessin. Hep Suriyelilere veriyor, kendi halkını unuttu. Ama oy toplamaya geldikleri zaman toplayıp konuşmayı bilirler. Ben 2 odalı evde oturuyorum, tuvaletin içinde çocuklarımı banyo yaptırıyorum. Gelsin benim rezilliğimi görsün, gelsin benim çocuklarımı banyo yaptırdığım yerde banyo yapsın, ondan sonra belki benim halimi anlar."

Cihan
<< Önceki Haber Yardıma muhtaçlardan Kimse Yok Mu'ya yapılan zulme tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER