Yayın yasağına tepkiler dinmiyor

Basın Enstitüsü Derneği, yolsuzlukla iddiasıyla ilgili dört eski bakan hakkında getirilen yasağa tepki gösterdi.

Yayın yasağına tepkiler dinmiyor

İşte Basın Enstitüsü Derneği'nin yaptığı o açıklama:

Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirilmesini, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde benzeri olmayan bir sansür olarak değerlendiriyoruz.
 
“Eski Bakanlar Mehmet Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın kişilik haklarının zedelenmesinin önlenmesi, şöhret ve diğer haklarının korunması" gerekçesiyle, 27 Aralık 2014 günü mesai sonu bitimine kadar tüm yazılı, görsel ve internet ortamında yapılan yayınlar hakkında getirilen yayın yasağının, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başvurusu üzerine alınması, demokrasi tarihimize bir başka kara leke olarak geçmiştir.
 
Milletvekilleri hakkındaki yolsuzluk iddiaları yine milletvekilleri tarafından soruşturulurken, milletin haber alma hakkının askıya alınması kabul edilemez.
 
Anayasal hakları çiğneyen bu tür yayın yasakları, kararlara gerekçe oluşturan nedenleri ortadan kaldırmadığı gibi, tam aksine yanlış bilgi ve dedikoduların yayılmasını körüklemektedir.
 
Hukuka aykırı bu durumun acilen hukuk tarafından ortadan kaldırılmasını diliyor, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı yapılan her tür ihlal girişimini kınıyoruz.
<< Önceki Haber Yayın yasağına tepkiler dinmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER