Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili tüyler ürperten açıklama!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının ölümüyle sonuçlanan helikopterin düşmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Yazıcıoğlu ailesinin avukatı ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici’den çarpıcı açıklamalar geldi.

Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili tüyler ürperten açıklama!

Selami Ekici, partinin eski MKYK üyesi Emrullah Önalan’ın izlediği görüntünün ortaya çıkacağını söyledi. BBP kurucularından, BBP Erzurum eski İl Başkanı ve MKYK eski üyesi Emrullah Önalan,10 Kasım 2013 tarihinde Yazıcıoğlu ölmeden önce enkaza ulaşan ekibin çektiği görüntüyü izledim.” diye bir açıklama yaptı. Önalan'ın Cihan’a yaptığı bu açıklamanın ardından Yazıcıoğlu’nun infaz edildiğine ilişkin şüpheler daha da arttı. BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, iddia edilen infaz görüntüleri ve soruşturma dosyasının geldiği son noktayı  anlattı. 

‘İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ MUTLAKA ORTAYA ÇIKACAK’

Soruşturma dosyasını çok yakından takip eden avukat Selami Ekici, Emrullah Önalan’ın izlediğini söylediği görüntülerin mutlaka ortaya çıkacağını ifade etti. Ekici, “Söz konusu görüntüleri Emrullah Önalan’nın izlediği konusunda eminim. Nitekim Emrullah Önalan’a görüntüleri izleten kişi ile de görüştük, görüntülerin varlığını inkâr etmedi, kendisinde olmadığını söyledi. Bu kişi daha sonra cumhuriyet savcılığında verdiği ifadede görüntünün varlığını kabul etti fakat kendisinde olmadığını söyledi. Görüntüler, 2010 yılında şeker komasından vefat eden Ahmet Akpak isimli bir gazetecinin oğlu olan Alper Akpak tarafından Emrullah Önalan’a izlettirilmiştir. Bu kişi de geçtiğimiz aylarda Kasımpaşa’da silahlı bir kavgada öldürüldü. Bu görüntülerin bir takım üst düzey yetkilere ulaştırılmış olabileceğini düşünüyorum. Aslında benzer görüntülerin varlığı iki yıl önce de farklı kaynaklardan bize ulaşmıştı. Görüntüler mutlaka bir gün ortaya çıkacak. Bunan inancım tamdır.” ifadelerini kullandı. 

SES KAYDI İDDİALARININ ARAŞTIRILMASINI SAVCILIKTAN İSTEDİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydının yayınlanacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Selami Ekici, iddianın araştırılmasını savcılıktan talep ettiğini dile getirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekici, şunları kaydetti: “Bu ses kaydının varlığı sosyal medyada gündeme gelmeden önce bizlere bu yönde de bilgiler gelmişti. Sosyal medyada gündeme geldikten sonra her iddia gibi bunun araştırılmasını resmi olarak cumhuriyet savcılığından talep ettik. Ses kayıtlarının çıkıp çıkmayacağı veya varlığı konusunda şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak hükümet çevrelerinin sosyal medyadaki bu iddiaları çok ciddiye alıp, bunun üzerine açıklamalar yapmaları daha henüz ortaya çıkmamış bir olgu hakkında montaj algısı oluşturmaya çalışmaları, doğrusu bizde ses kayıtlarının var olma ihtimali konusunda kuvvetli şüphe oluşturmaktadır.” 

‘5 YILDIR HÜKÜMET KAZA DERKEN, ŞİMDİ SUİKAST DİYOR’

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in Muhsin Yazıcıoğlu suikastini devlet içindeki derin çeteler işlemiş olabilir.” açıklamasını da değerlendiren Selami Ekici, şunları söyledi: “Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in beyanı çok dikkat çekici. Bugüne kadar hükmet çevrelerinin olayı kaza olarak dillendirmiş olmaları sebebiyle bu açıklamayı önemsiyorum. Hükümet Başbakan’a komplo kurulma iddiasında ise bu suikastı bir an önce çözsün o zaman. Ayrıca dosyadaki mevcut duruma baktığımızda dönemin Ulaştırma Bakanı, İçişleri Bakanı, Başbakanlık Kriz Yönetim Başkanı, K. Maraş Valiliği, K. Maraş Emniyeti, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı, K. Maraş Jandarma Alay Komutanlığı, Kayseri Valisi, Kayseri Emniyet Müdürü'nün hukuki ve idari sorumlulukları açıktır.” 

‘YAZICIOĞLU DOSYASI FİİLEN KAPANMIŞTIR’

'Özel Yetkili Mahkemeler'in (ÖYM) kaldırılmasının dosyanın akıbetine olumsuz etki edeceğini söyleyen Avukat Ekici, soruşturma dosyasının fiilen çözümsüzlük noktasına gideceğini belirtti. Ekici, şu ifadeleri kullandı: “ÖYM’lerin Muhsin Yazıcıoğlu dosyanın kapatılması için kaldırıldığını kabul edeceğimizi daha önce kamuoyuna deklare etmiştik. Bu durumu dilekçeler ile Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Adalet Bakanı'na, HSYK’ya, siyasi partilerin grup başkan vekillerine yazılı olarak bildirmiştik. Yasanın yürürlüğe girmesiyle dosyanın niteliği gereği şüphelilerin tümüne yakının kamu görevlisi olması ve bunların yargılanabilmesi için kurum amirlerinin iznine tabi olması gerekiyor. Teknik takiplere son verilmesi gibi nedenlerle, dosya hukuken olmasa da fiilen çözümsüzlük noktasına gidecek. 5 yıldır çözülememiş olmasının nedeni de olayın bir kaza olduğu algısı oluşturulması yüzündendir. Olayın ardından belli bir dönem etkin bir soruşturma yürütülmedi. Bu arada da deliler karartıldı. Elbette olayın sorumlularının üst düzey bürokrasiye de ulaşması olayın aydınlanmamasına etkendir.” 

CİHAN


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER