Yeni Şafak çok fena yakalandı!

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın yalan haberi çok fena yakalandı. Türk okullarını karalayayım derken, kendini rezil etti..

Yeni Şafak, Türk okullarını karalayayım derken rezil oldu!

Yalan haber ve kara propaganda yayın organları sürekli yalan haber yaparak halkı yanlış bilgilendiriyor. Bu kez yalan haberin mimarı Yenişafak yazarı Yusuf kaplan. Uganda'ya giden kaplan ülkenin önde gelen kanaat önderlerinden Dr. Şeyh Anes Abdunoor Kaliisa ile görüşmüş ve Abdunoor'un Türk okullarını şikayet ederek ayrımcılık yapıyorlar dediğini iddia etmişti. Nur mikrofonlarımıza konuştu ve "Kendi düşencelerini benim ağzımdan vermişler" diyerek" Yenişafak yazarını yalanladı...

İktidar yanlısı medya gruplarının yalanlarının ardı arkası kesilmiyor. Yeni Şafak gazetesi bu kez dünyanın her köşesine hizmet gayesinden başka bir gaye gütmeden giden Türk girişimciler tarafından açılan Türk okullarını hedef aldı.

Uganda'ya giden Yenişafak yazarlarından Yusuf Kaplan ülkenin önde gelen kanaat öndelerinden Dr. Şeyh Anes Abdunoor Kaliisa ile görüştüğünü şeyhin ülkedeki Türk okullarının çok pahalı olduğunu ve bu yüzden okul paralarını ödeyemeyen müslüman öğrencilerin yerine Hıristiyanları bağrına bastığını' belirttiklerini iddia etti.

Ancak Kaplan'ın yalanı çok sürmedi. Yenişafak yazarını Uganda İslam üniversitesi öğretim üyesi Dr. Şeyh Anes Abdunoor Kaliisa kendisi, "Bana hizmet hareketi hakkında sorular sordular. Okulların çok iyi eğitim verdiklerini ve Uganda eğitimine çok büyük katkıları olduğunu söyledim. Bu okullar şu anda buradaki en başarılı okullarla yarış halinde.' sözleriyle yalanladı.

Kalisa, Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan'ın kendisini tuzağa düşürdüklerini belirtip şunları söyledi:

"Söylediklerimi okuyucusuna aktaran kişilerin kendilerine ait gündemleri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden benim söylediklerimi değil kendi gündemlerini yazmışlar. Benim üç çocuğum bu okullarda okuyor. Memnun olmasam neden çocuklarımı bu okullarda tutayım. Ya da üç çocuğunu bu okulda okutan birisi böyle kötü şeyler söyleyebilir? Bence onların kendi savaşları kendi kavgaları vardı beni de tuzağa düşürdüler. Başkalarını kendi savaşlarına alet etmemeliler."

Şeyh Kalisa, hakikatın er ya da geç ortaya çıkacağını belirterek, yalan haber yapan gazetecileri dürüst olmaya davet edip, "Onların bu okulların buralarda yaptıklarını görmelerini istiyorum. Umarım benim ağzımdan yazdıklarını geri çevirirler ve doğruları yazarlar. Kimse şunu unutmamalı ki güzel şeyler önce kendini gösterir, doğrular da zamanla ortaya çıkar." diye konuştu.
<< Önceki Haber Yeni Şafak çok fena yakalandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER