Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

İşte son hava durumu tahminleri

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile gece saatlerinde Marmara'nın çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 yer yer 60 km/saat) esmesi bekleniyor. 


UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER