Yolsuzluk dosyaları 15 yıl kapanmayacak!

CHP’­nin hu­kuk­çu mil­let­ve­kil­le­rin­den Ali Öz­gün­düz, “Rüş­vet al­mak, gö­re­vi kö­tü­ye kul­lan­mak, iha­le­ye fe­sat, suç ol­mak­tan çı­ka­rıl­maz­sa, Er­do­ğan hak­kın­da­ki id­di­alar için 15 yıl bo­yun­ca yar­gı yo­lu açık­tı­r” de­di..

Yolsuzluk dosyaları 15 yıl kapanmayacak!

Ame­ri­ka­’nın Se­si­’ne çar­pı­cı açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan CHP’­li Öz­gün­düz, Er­do­ğa­n’­ın Cum­hur­baş­ka­nı ola­rak es­ki ba­kan­lar­dan Er­do­ğan Bay­rak­tar ha­riç tu­ta­rak Mu­am­mer Gü­ler, Za­fer Çağ­la­yan ve Ege­men Ba­ğı­ş’­ı Yü­ce Di­va­n’­a gön­de­re­ce­ği­ni öne sür­dü. Er­do­ğa­n’­ın Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çim­le­rin­de en az yüz­de 60 he­de­fi­ne ula­şa­ma­dı­ğı­nın al­tı­nı çi­zen Öz­gün­düz, şun­la­rı di­le ge­tir­di:

3 BAKANIN YÜKÜNÜ TAŞIMAZ
“Hal­kın yüz­de 70’si­nin ka­tı­lı­mıy­la hal­kın üç­te bi­ri ile se­çil­miş Cum­hur­baş­ka­nı ola­rak Er­do­ğan, 3 es­ki ba­ka­nın Yü­ce Di­va­n’­a gön­de­ril­me­le­ri­ne onay ve­re­cek. Ama Er­do­ğan Bay­rak­tar için ka­bul et­me­ye­cek. Bay­rak­ta­r’­ı gön­de­re­mez. Bay­rak­tar is­ti­fa açık­la­ma­sın­da ‘Ben ne yap­tıy­sam Baş­ba­ka­n’­ın em­riy­le yap­tı­m’ de­di­ği için Er­do­ğa­n’­ın ken­di­si de so­rum­lu da olur. An­cak o üç es­ki ba­kan­la il­gi­li yol­suz­luk id­di­ala­rı yü­kü­nü ta­şı­ya­maz.”

5 YIL SONRA YARGILANABİLİR
Mec­lis ta­ti­le gir­me­den, CHP’­nin Er­do­ğan hak­kın­da so­ruş­tur­ma ön­er­ge­si ver­di­ği­ni kay­de­den Öz­gün­düz, söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “4 es­ki ba­kan hak­kın­da­ki ko­mis­yon­da el­de edi­le­cek de­lil­ler çer­çe­ve­sin­de, so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu ku­ru­la­bi­lir. O ko­mis­yon ra­po­ru­nu ha­zır­lar. Ko­mis­yon, Cum­hur­baş­ka­nı­’nı sor­gu­la­ya­maz ama oğ­lu da­hil her­ke­si ifa­de ver­me­ye ça­ğı­ra­bi­lir. So­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu sü­re­ci ta­mam­la­na­bi­lir, Yü­ce Di­ava­n’­a sevk ka­ra­rı alı­na­bi­lir. 5 yıl son­ra uy­gu­la­na­bi­lir.”

<< Önceki Haber Yolsuzluk dosyaları 15 yıl kapanmayacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER