Yolsuzluk pankartının asıldığı makara sistemi suç aleti sayıldı

CHP Zeytinburnu ilçe binası önünde makaralı sistem kullanılarak yolsuzlukları gösteren pankart asıldı.

Yolsuzluk pankartının asıldığı makara sistemi suç aleti sayıldı

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Zeytinburnu ilçe binası önünde makaralı sistem kullanılarak yolsuzlukları gösteren pankart asıldı. Polis ekipleri, mahkeme kararını göstererek tabela için kurulan makara sistemini sökmek istedi. Partililerin yoğun tepkileri üzerine polis ve itfaiye aracı olay yerinden ayrıldı.

CHP Zeytinburnu ilçe binası önüne geçtiğimiz gün, üzerinde yolsuzlukların yazılı olduğu elektronik pankart asıldı. Makara sistemi ile beyaz bir beze projeksiyon aracılığıyla yansıtılan görüntülerde yolsuzluklara gönderme yapıldı. Bunun üzerine binaya gelen polis, pankartın indirilmesini istedi ancak partililer bu isteğe tepki gösterdi. 

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel, "17-25 Aralık yolsuzluklar haftası nedeniyle, 3 gün önce gençlik kollarından arkadaşlarımız bir slayt gösterisi yaptı. Bugün polisler gelip bayrak, pankart ve slayt sistemi için 4 yıldır kullandığımız makara sistemini söküp suç unsuru olduğu gerekçesiyle almak istediler. Biz de bunu vermedik vermeyeceğiz. Direneceğiz ve almalarına izin vermeyeceğiz. Mahkeme kararıyla geldiler. Mahkeme kararının 7 günlük bir itiraz süresi var, onu da kullandırtmıyorlar. İtfaiye geldi, onu sokmadık. Herhalde birazdan başka araçlarla gelirler." diye konuştu. Polisin geri gelme ihtimali üzerine partililerin binada bekleyişi sürüyor.

'BEYAZ BEZ İLE MAKARA SİSTEMİNİN SUÇ EŞYASI VE DELİL OLMASI KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ'

Mahkeme kararında ise şöyle denildi: "CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı binasından karşı binaya duvara monte edilmiş çelik kancalara bağlı makaralı sistem kurulmak suretiyle 3 metreye 1 metre ebadındaki beyaz bez ile makara sisteminin suç eşyası ve delil olması kuvvetli suç şüphesi bulunduğu anlaşılmakla; CMK’nın 127/3 maddesi Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliğinin 10. maddesi uyarınca el koymanın onanmasına karar verildi."


CİHAN
<< Önceki Haber Yolsuzluk pankartının asıldığı makara sistemi suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER