Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere sahur vakti operasyon

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında operasyon başladı. Bazı polis lojmanlarına baskın yapıldı.

Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere sahur vakti operasyon

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında operasyon başladı. Bazı polis lojmanlarına baskın yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rüşvet operasyonlarını yürüten polislerin evlerine gece saat 01.30 sıralarında baskın yaptı. Ramazan ayında sahur vaktine denk gelen ilk baskınların Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan Emniyet görevlilerine yapıldığı belirtildi.

GECE YARISI OPERASYONU TCK VE CMUK'A AYKIRI


17 ve 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları'nda hırsızları yakalayan polis şefleri ve emniyet mensuplarına gece yarısı hukuksuz operasyon yapıldı. TCK ve CMUK uygulamalarına göre  gece yarısı arama, baskın ve operasyon yapılamıyor.

OPERASYONU YANDAŞLAR DUYURDU

Gece 1.30 sularında Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten polislere yönelik yapılan operasyonu, ilk olarak hükümete yakın gazetelerde çalışan muhabirler duyurdu. TvNet, A Haber'in yanı sıra Yeni Şafak ve Sabah muhabirleri, sosyal medyadan operasyonun detaylarını paylaştı. TRT ve A Haber, gözaltılarının hemen ardından son dakika geçerek dün akşam saatlerinde Zaman'ın geçtiği haberi doğrulamış oldu. Haberde, yandaş medya çalışanlarına “Yarın 05.00-05.30'da 100 civarında polise operasyon yapılacak, erken gelin!” talimatının verildiği yazılmıştı.  Eski terörle mücadele müdürüne gözaltı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından tayin edilen ve daha sonra görevden alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse de gözaltına alındı. Sahur vakti gözaltına alınan Ömer Köse, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldü. Köse'nin hastaneden ayrılırken ellerindeki kelepçe dikkat çekti. Bu arada, gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Arama için gelen polislere kapıyı açtı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştiren eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, apartmana arama için gelen polislere kapıyı açtı.

Yasin Topçu, Halkalı'daki evine gözaltı için gelen polislere, balkondan, "Apartmanın dış kapısı bozuk." diye seslendi. Topçu daha sonra aşağı inerek apartman kapısını açtı ve polisleri içeri davet etti. Bu arada, polislerin kimin için gözaltına geldiği öğrenilemedi.
"Anladınız mı kimin intikamı bu?" Bu arada, Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Tufan Ergüder, Twitter’dan polislere yönelik operasyonu değerlendirdi. Ergüder, “Poyrazköy cephaneliğini ortaya çıkaran Ömer Köse, KCK-Balyoz soruşturmalarını yürüten Yurt Atayün gözaltında. Anladınız mı kimin intikamı bu?” ifadelerini kullandı. Telefonla çağırdılar, ellerini arkadan kelepçelediler

Terör örgütü KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, arkadan elleri kelepçelenerek sağlık kontrolünden geçirildi. Atayün, "Kendim teslim oldum, arkadan kelepçelediler." dedi.

Sabah saatlerinde telefonla aranarak ifadeye çağrılan Yurt Atayün, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Elleri arkadan kelepçelenen Atayün, araçtan indirildiği sırada, “Kendim teslim oldum arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi." diye konuştu. Atayün, "Niçin gözaltına alındınız?" şeklindeki soruya, "Tamamen siyasi saiklerden.” cevabını verdi.
<< Önceki Haber Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere sahur vakti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER