Yozgat'ta KKKA'dan ölüm

Keneyi çıkardıktan sonra rahatsızlanarak tedavi altına alınan kişi hastanede hayatını kaybetti.

Yozgat'ta KKKA'dan ölüm

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Akbaş köyünde bahçede çalışan İhsan Yürekli'nin (63), vücuduna kene yapıştı. Keneyi kendi imkanlarıyla çıkaran Yürekli, daha sonra rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından Akdağmadeni Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kırım kongo kanamalı ateşi  (KKKA) hastalığı teşhisiyle Ankara Dışkapı Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Yürekli, bir haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Evli ve 7 çocuk babası İhsan Yürekli'nin cenazesi, Akbaş köyü mezarlığında toprağa verildi.

Köy Muhtarı Emir Demirbilek, İhsan Yürekli’nin eşi Makbule ile bahçede çalışırken her ikisine de kene yapıştığını, İhsan Yürekli'nin eşine ve kendisine yapışan keneyi uğraşarak çıkardığını söyledi.

Makbule Yürekli’nin dün Yozgat Devlet Hastanesinden taburcu edildiğini, İhsan Yüreklinin ise hayatını kaybettiğini belirten Demirbilek, “Geçtiğimiz yıl da köyümüzden bir kişiyi  kene yüzünden kaybetmiştik.Kene ısırmasının ölümle sonuçladığını gördükçe hepimiz korkar olduk. Herkes tedirgin. Bu soruna yetkililerimizin kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu. 
<< Önceki Haber Yozgat'ta KKKA'dan ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER