Yurt Atayün ifade için adliyede

Polise yönelik sahur operasyonunda yaşanan hukuksuzluklara ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yurt Atayün ifade için adliyede

Polise yönelik sahur operasyonunda yaşanan hukuksuzluklara ilişkin soruşturma başlatıldı.

'HUKUKSUZ YERE GÖZ ALTINA ALINDIK'

Eski İstanbul Terör Müdürü Yurt Atayün ve emniyet amiri Kürşat Durmuş, bu kapsamda müşteki olarak ifade vermek üzere, tutuklu bulundukları Metris cezaevinden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirildi. Polisler 8 gün boyunca hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduklarını ve hürriyetlerinin tahdit edildiğini belirterek, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer sıralı amirlerden şikayetçi oldu.

'GÖZLÜKLERİ BİLE VERMEDİLER'

22 Temmuz’da polise sahur saatinde yapılan operasyon sürecinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu. Polisler hukuksuz bir şekilde 8 gün gözaltında tutulduklarını anlatmıştı. Atayün, kendisinin emniyette psikolojik baskıya maruz kaldığını, numaralı gözlüklerinin kendisine verilmediğini anlatmıştı. 4 günlük yasal gözaltı süresi dolunca polislerin eşyaları kendilerine iade edilmişti.

'YURT ATAYÜN İFADE VERDİ'

Emniyet mensupları adliyeden çıkmak istemiş ancak görevli polisler tarafından Adliye içinde çembere alınmıştı. Hukukçular burada hürriyetti tahdit suçunun işlendiğini vurgulamıştı. Polislerde avukatları aracılığıyla yaşanan bu hukuksuzlukları yargıya taşımış İstanbul emniyet müdürü Selami Altınok ve diğer sıralı amirlerden şikayetçi olmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda ifadeleri almaya başladı. Bu kapsamda cezaevinden getirilen Yurt Atayün’ün ifade işlemi tamamlandı. Emniyet amiri Kürşat Durmuş’un ifadesi devam ediyor.Zaman
<< Önceki Haber Yurt Atayün ifade için adliyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER