Zekeriya Öz yine bombaladı

Zekeriya Öz, HSYK seçimleri ile ilgili twitter hesabından önemli açıklamalar yaptı.

Zekeriya Öz yine bombaladı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarının ortaya çıkması sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden alınıp Bolu'ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri ile ilgili twitter hesabından önemli açıklamalar yaptı.

Seçim sürecinde hükümete yakınlığı ile bilinen Yargıda Birlik Platformu’na verilen kanunsuz desteği tiye alarak anlatan Öz, yaşanan usulsüzleri gözler önüne serdi. Seçimlerin tarafsız ve eşit şartlar yapılmadığı vurgulayan Öz, YBP adaylarının lüks araçlarla devletin imkanlarını adalet dağıtması beklenen isimlerin kanunsuz bir şekilde kullandığını belirterek "Böyle olur Yeni Türkiye’de HSYK seçimleri" dedi.

İşte Öz’ün HSYK seçimlerini tiye aldığı o tweetleri:

İŞTE YENİ TÜRKİYE-3

Böyle olur Yeni Türkiye’de HSYK seçimleri,

1-Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Devletin tüm kurumları ve özellikle TRT tarafsız kaldı, tüm adaylara eşit mesafede davrandı(!)

2-Şimdi HSYK seçimi var, Devletimizin kurumları yine tüm adaylara eşit mesafede davranıyor, özellikle Yargıyı Bölme Platformuna(!)

3-Adalet Bakanlığının tüm bürokratları ve Tetkik Hakimleri, tüm güçleriyle seçimin tarafsız ve eşit şartlarda yapılması için çalışıyor(!)

4-Adalet Akademisi ve HSYK da görevli hakimler de onların bu çabasına gönülden destek veriyor. Hatta bu uğurda bütün işlerini bıraktılar(!)

5-Hatta ülkenin her yerini ve adliyelerini dolaşarak,tüm hakim savcıları ziyaret ederek seçimin tarafsız şartlarda yapılmasını denetliyorlar

6-Yapılan masraflar, ziyaret eden kişilerin ceplerinden karşılanıyor,mütevazi şartlarda dolaşıyorlar,asla makam araçlarını kullanmıyorlar(!)

 7-Kimin tedarik ettiği bilinmeyen lüks minibüslere de, askere ait helikoptere de binmiyorlar, zırhlı araçlar da onlara eşlik etmiyor(!)

 8-Gövde gösterisi şeklindeki kalabalık yemeklere katılmaları için hakim savcılara asla açık ya da kapalı baskı yapılmıyor(!)

9-Başka adayların düzenlediği toplantılara katılanlar da aranarak katılmamaları konusunda uyarılmıyor(!)

10-Adliyelerde başsavcılar ve komisyon başkanları kesinlikle bir grubun seçimi kazanması için çalışmıyor, tamamen tarafsızlar(!)

OKUR DA BENZER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öz’ün bu twitlerinden önce şu anki HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’da Bursa Baro’sunun düzenlediği bir panelde HSYK seçimlerinin eşit şartlarda sürdürülmediğini söylemişti. 

Okur katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı: Bir yandan Adalet Bakanlığı’nın imkanlarıyla Yargıda Birlik Platformu, bir yandan dernekler, bir yandan da benim de içinde olduğum bağımsız adaylar yarışıyoruz. Bir yandan devletin imkanları kullanılıyor. Bir yandan da insanlar bireysel olarak kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Destekleyebilirler. Gönül verebilirler ama bunu yaparken devletin imkanlarını kullanmamalı.

<< Önceki Haber Zekeriya Öz yine bombaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER