Zekeriya Öz'den gündem olacak Yazıcıoğlu tweeti

Bolu Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, resmi Twitter adresinden BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Zekeriya Öz'den gündem olacak Yazıcıoğlu tweeti

Bolu Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, resmi Twitter adresinden  BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Bolu'ya sürgün edilen başsavcı vekili Zekeriya Öz, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kelikopter kazasına ilişkin bir ileti paylaştı.

Zekeriya Öz'ün Twitter'daki resmi hesabından “gelen bir tweet diye paylaştığı “Yazıcıoğlu'nu ortadan kaldıran İranbakan kimdi” başlıklı notta çarpıcı iddialar yer alıyor. Notta; Yazıcıoğlu'nun, o dönem AKP Hükümeti dönemindeki yolsuzlukların, diğer hükümetler dönemindeki yolsuzluklara rahmet okutacak hale geldiğini belirtiliyor. Ardından şu iddialara yer veriliyor: “Muhsin Yazıcıoğlu'nu AKP'ye katarak gelecekte herhangi alternatiflik bir kaygı taşımak istemeyen..... Efendisi, Muhsin Başkan'dan gelen ‘ret' cevabı sonrası adeta çıldırmıştı. (Sen kim oluyorsun?) ... Ve Muhsin Başkan'ın AKP-İran aleyhine edindiği kozmik bilgileri arşivlediği ve bir takım yerlere sızdırıldığı öngörüsü AKP'de sonun başlangıcı olabilirdi.”

Notta bunların ardından iki F-4 uçağının Yazıcıoğlu'nun helikopterin çok yakınından geçerek hava basıncı oluşturduğu ve helikopteri türbülansa sokarak düşürdüğü ileri sürülüyor. Olaydan sonra düşen helikopterin koordinat bilgilerinin Başbakanlığa ulaşmasına karşın, babası 35 yıl İran'da kalan ünlü bakanın bu bilgileri gizlediği, “...... Efendisi”nin de koordinatlara bir göz gezdirdikten sonra “Bırakın ölsün yav” dediği, bunun da söz konusu bakanı sevinçten çılgına çevirdiği iddia ediliyor ve şu ifadeler yer alıyor: “Keş Dağları üzerinden kendisine bildirilen rota üzerinden uçarak, bilmeden Muhsin Başkanı'nın helikopterinin düşmesini sağlayan o iki pilot, Suriye'de Esed rejiminin vurarak düşürdüğü 2 pilot mu?”

"GİZLİ BİR EL DEVREYE GİRİP SORUŞTURMALAR ENGELLENİYOR"

Türkiye'de hep bir şeyler ortaya çıkacakken gizli bir elin devreye girerek soruşturmaları kapattığını iddia eden savcı Öz, şöyle devam etti: 

“Mezarı başında rahmetle andıkları Muhsin başkanın soruşturmasını kapatanların nasıl terfi ettirdiklerini utanmadan anlatsalar da millet bilse. Soruşturanlar sürülmüş. Kapatanlar füze hızıyla terfi ettirilmiş. Kör gözlere ne demeli. Rahmetli Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesinde hem derin güçlerin hem de soruşturmayı kapatanları terfi ettirenlerin payı olması lazım. Yoksa Cumhurbaşkanının bile açıklama yaptığı somut delilleri kamuoyuyla paylaştığı bir olayın kapatılmasından kimler korunmuş olabilir. Bugüne kadar ki bilgilerden bu olayın temelinin Dolmabahçe görüşmesine, planlayanların da kozmik oda soruşturmasında yer aldığı yönünde bilgi var. Kozmik oda soruşturması Ergenekon'un kilitlendiği, soruşturmanın kapatılmasına yol açan bir soruşturmayken kim tarafından niçin kapatıldı? Kozmik oda soruşturması Bülent Arınç'a Suikast soruşturması olarak başlamışken soruşturma savcısına zarfta kurşun gönderilerek tehdit edilmişti. Türkiye'de hep bir şeyler ortaya çıkacakken gizli bir el devreye girip soruşturmaları kapatıyor. Ve ne hikmetse suçlular dışarı bırakılıyor. Türkiye'de hep bir şeyler ortaya çıkacakken gizli bir el devreye girip soruşturmalar engelleniyor. Ergenekon, Zirve, Kck, Yazıcıoğlu soruş. gibi”

ZAMAN
<< Önceki Haber Zekeriya Öz'den gündem olacak Yazıcıoğlu tweeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER