Zirve davasıyla ilgili kafaları karıştıran iddia!

Misyonerlerin boğazını keserken suç üstü yakalanan Zirve Davası sanıkları hâlâ serbest dolaşırken, davada 97. duruşmaya gelindi. Avukat Erdal Doğan, “Dava için Kozmik Oda’dan toplanan deliller mahkeme talebine rağmen verilmiyor” dedi.

Zirve davasıyla ilgili kafaları karıştıran iddia!

Taraf gazetesinin haberine göre, Zirve katliamı davasının 7 yıldır tamamlanamamış olmasına müdahil avukatlardan tepki geldi. Davanın avukatlarından Erdal Doğan davanın hükümete yakın medya organları tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılmasının yanı sıra dezenformasyona uğratıldığını söyledi. Doğan, davanın bir türlü nihayete erdirilememesinin cinayeti işleyen sanıkların kaçma şüphesi dahil bazı kaygı verici sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

DAVAYA MÜDAHALE

Hükümetin özellikle 17 Aralık soruşturması sonrasında Ergenekon yapılanmasıyla bir ittifakı olduğu varmışcasına hareket ettiğini dile getiren Doğan, Zirve katliamı davasının da Ergenekon uzantısı olduğu düşünüldüğünde, davaya hükümet tarafından müdahale edildiği izleniminin uyandığını söyledi. Doğan ayrıca, hükümete yakın gazetelerin bu davayla ilgili haberlerine bakıldığında zaman bir dezenformasyon ve itibarsızlaştırma çabasının sezildiğini, bu tür haberlerin Zirve Yayınevi cinayeti öncesinde yerel ve ulusal basında kurbanların hedef gösterildiği haberleri akla getirdiğini belirtti. Doğan ayrıca bu tür haberlerin davanın hem uzamasına hem de itibarsızlaşmasına sebep olduğunu vurguladı.

SAVCI MAHKEMEYE BİLGİ VERMEDİ

Davanın örgütlü suç kapsamına alınarak genişletilmesi üzerine müdahil avukatlar olarak bazı talepleri olduğunu söyleyen avukat Erdal Doğan, davanın genişletilmesinin sanık sayısının artması ve davanın daha da uzamasına sebep olacağına vurgu yaptı
. Doğan, “Bizim 2008 yılında öne sürdüğümüz bazı talepler dört sene sonra ancak yerine getirilmişti. Biz bu durumu da göz önünde bulundurarak cinayetleri işleyenlerle ilgili bir karara varılmasını talep ettik. Bazı kurumlarda özellikle Ankara’daki Kozmik Oda soruşturmasını yürüten savcılardan mahkeme tarafından istenmesine rağmen örgütle ilgili bazı bilgi ve dökümanlar önce soruşturmanın selameti bahane edilerek ardından da gizlilik kararı kalkmasına rağmen bu sefer de soruşturmanın tamamlanmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından mahkemeye verilmekten kaçınılmıştır. Savcılığın böyle bir tutum içerisine girerek talep edilen bilgileri mahkemeye göndermemesi usulen yanlıştır” dedi.

HEYET DEĞİŞTİKÇE DAVA UZADI

Mahkemenin bu kadar uzamasının bir başka sebebinin de üç defa heyet değişikliğine gidilmesine bağlayan avukat Erdal Doğan, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Her yeni gelen heyet olayları kavrayana kadar belirli bir süre geçiyor. Mahkemenin fazladan uzamasına sebep oluyor. Şayet mahkeme heyeti değiştirilmeye devam edilirse, dava daha da uzayacağa benziyor.”Taraf
<< Önceki Haber Zirve davasıyla ilgili kafaları karıştıran iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER