Atayün sorguda çıkan skandal gerçeğe rağmen tutuklandı

Görevden alınmasından yaklaşık 2 yıl sonra yaşanan bir olay ile ilgili olarak suçlanan Atayün hakkında çıkan tutuklama kararı, soruşturmadaki hukuksuzlukların bir kez daha gözler önüne serilmesi olarak değerlendirildi.

Atayün'ün avukatından soruşturmayı çürütecek açıklamalar


Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve her aşaması hukuka aykırı şekilde ilerleyen polislere ilişkin soruşturmada ilk karar açıklandı. Savcılık sorgusu sonrası tutuklamaya sevk edilen 49 polisten 11’i tutuklanırken 38'i serbest bırakıldı.

GÖREVDEN ALINDIKTAN 2 SENE SONRAKİ DİNLEME İDDİASINDAN SUÇLANDI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Eski Müdürü Yurt Atayün de tutuklanan isimler arasında yer aldı. Atayün'ün sorgusu sırasında soruşturma dosyasını çürütecek nitelikte bir skandal yaşandığı ortaya çıkmıştı. Buna göre, hakimin Yurt Atayün'e sorgusu sırasında , 23-26 ve 29 Kasım tarihlerinde Başbakan Erdoğan'ı neden dinlediğini sorduğu iddia edilmişti. Bu soru üzerine Yurt Atayün ve avukatı Sıddık Filiz, hakime dosyanın doğru incelenmediğini söyleyerek Atayün'ün görevden alındığı tarihe dikkat çekmiş. Atayün'ün 8 Şubat 2012'de görevden alındığını ifade eden Filiz, sorulan soruda geçen olayın Atayün görevden alındıktan yaklaşık 2 sene sonra gerçekleştiğini ve müvekkilinin o tarihlerde görevde olmadığını ifade etmişti.

Avukat Filiz'in yaptığı açıklamayla, polisler hakkındaki söz konusu suçlamaların mesnetsiz olduğu, dosyanın talimatlar üzere ve acelece hazırlandığı gözler önüne serilerek, hukuk tarihine geçecek bir skandalın yaşandığı da ortaya çıkmış oldu.
 
"HAKİM SUSMA HAKKINI KULLANDI"
Atayün'ün hukuk tarihine geçecek bu skandala rağmen tutuklu yargılanmasına karar verilmesi dikkat çekti. Atayün'ün ayrıca karar öncesi veda mesajında, "ilk defa hukuk tarihinde şüphelinin susma hakkını kullanacağı yerde, hakim bana susma hakkını kullandı. Sorduğum soruya cevap vermedi" diyerek bu skandal olayı doğrulamıştı.

<< Önceki Haber Atayün sorguda çıkan skandal gerçeğe rağmen tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER