Gündemi değiştirmek için belediye başkanlarını görevden alıyorlar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 5 2018
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın dün İçişleri Bakanlığı tarafınadan görevden alınması üzerine bugün Beşiktaş Belediyesi önüne geldi. Burada bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmasını iktidarın gündemi değiştirme çabaları olarak yorumladı.


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Gündemi değiştirmek için belediye başkanlarını görevden alıyorlar. Kimse emeklinin derdini konuşmuyor. Asgari ücrete tepki gösterenlere yüzüne gözüne dursun diyor. Senin yüzüne gözüne dursun. Sen sarayda oturuyorsun. Ne yaparsan yap İstanbul’u alacağız. İstanbul’a ihanet edenleri tek tek açıklayacağız.

Biz hesap vermekten kaçınmayız. Siyasetçi hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eder. Burayla ilgili söylentiler çıktı. Arkadaşları görevlendirdik, evet baktık. Savcı inceledi, Sayıştay görevlendirdi. Namusuyla görev yapıyorsa sorun yok. Eğer hükümet devlet olmaya kalkarsa devlet yara alır. Devlet bakidir, hükümet geçicidir. Devlete saygı duymak bizim de görevimizdir.

“BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN MAN ADASI’NDA ŞİRKETLERİ YOK”

Mal bildiriminde bulunmaktan suçlanıyor belediye başkanımız. Tıpkı bizim Ataşehir Belediye Başkanımız gibi. Bizim evlerde çok şükür ayakkabı kutusu yok. Bizim belediye başkanlarımızın Man Adası’nda şirketleri de yok. Bir milim bile geri adım atmaycağız.

İhalede usulsüzlük varsa incelenmeli. Vatandaş şikayet eder, incelenir. İçişleri Bakanlığı teftiş kurulu “iddialar safsata” dedi. Niçin belediye başkanını görevden alıyorlar? Gündemi değiştirmek için.

Belediye başkanımız F…’cüymüş. Sen F…’yle aynı kapta yemek yerken ben senin ne mal olduğunu gayet iyi biliyordum. Cesaretin varsa, yüreğin varsa senin istediğin televizyon kanalında çık karşıma. Belediye Başkanımız F…’ye 1 kuruş para aktarıyorsa onun önce ben görevden alırım. Sen Türkiye’yi F…’ye verdin. “Ne istediler de vermedik” dedin. Sen onun hesabını ver. Biz haram lokma yemedik. Saray’a ne kadar para harcıyorsun? Hesabını veriyor mu? Şimdi burada konuşuyorum te

Bu haberler de ilginizi çekebilir