Gündemi sarsacak 'fişleme' iddiası

Kaçak Saray başta kritik kurumlardaki 6 bin çalışanın, 'güvenlik soruşturmasıyla' fişlendikleri ileri sürüldü.

Gündemi sarsacak 'fişleme' iddiası

AK Saray başta olmak üzere kritik kurumların yönetiminde görev yapan 6 bin çalışanın, 'güvenlik soruşturmasıyla' 3 renkle fişlendikleri ortaya çıktı.

Millet gazetesinden Mutlu Çölgeçen'in haberine göre, Türkiye, bir yandan seçime hazırlanırken bir yandan da AK Saray başta olmak üzere Başbakanlık ve kritik kurumlardaki bazı personelle ilgili güvenlik soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre soruşturmalar Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet tarafından yapılıyor. Bu çerçevede 2015 yılının ilk 4 ayı içinde 6 bin personelin durumları incelemeye alındı. Güvenlik taraması müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, yardımcıları, daire başkanlıkları ile şube müdürlükleri için yapılıyor.
 
STK ÜYELİKLERİNE BAKILIYOR
 
Alınan bilgiye göre güvenlik soruşturması iki aşamalı olarak yapılıyor. Birinci aşamada kişinin devlet kurumlarında hangi görevlerde bulunduğu, hangi sivil toplum kuruluşlarına üye olduğu araştırılıyor.
 
ŞECERE ARAŞTIRILIYOR
 
İkinci aşamada ise kişiliyle ilgili tam anlamıyla şecere araştırması yapılıyor. İlk adım olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden yararlanılıyor. Kişinin anne, babası, kardeşleri ve yakın akrabaları üzerinden veriler toplanıyor.

KOD VERİLİYOR

Soruşturma sonunda personele “kırmızı, turuncu ve yeşil kod”lar veriliyor. Kırmızı kod o kişinin ihraç edilmesini, turuncu kod kişinin kritik görevlerde bulunmaması gerektiği anlamına geliyor. Yeşil kod alan personel ise takip edilmesi gereken personel olarak tanımlanıyor. Bu üç koddan birisini almayan personel ise “güvenilir” olarak değerlendiriliyor.

KIYIM YAPILACAK
Bank Asya eski genel müdüründen çarpıcı 'el koyma' açıklaması geldi. Ankara kulislerindeki bir başka iddiaya göre üst düzey personelin yanı sıra yardımcı hizmet sınıflarında görev yapan yaklaşık 3 bin 500 personelin sözleşmeleri de 7 Haziran seçimleri sonrasında feshedilecek.
<< Önceki Haber Gündemi sarsacak 'fişleme' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER