Gündemi sarsan iddia: Kaşıkçı Elması çalındı mı?

Tarihi elmaslar içerisinde en büyük ve en meşhur elmas olan Kaşıkçı Elması'nın çalındığı öne sürüldü. Sosyal medya üzerinden dolaşıma giren 'Kaşıkçı Elması çalındı' iddiasına Milli Saraylar'dan açıklama geldi, iddialar yalanlandı

SHABER3.COM

Tarihi elmaslar içerisinde en büyük ve en meşhur elmas olan 49 küçük elmasla süslü 86 karatlık Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddia ediliyor. 

"LAGA LUGA YAPMA HESAP VER"
İddiayı ortaya atan isim olan Barbaros Şansal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Laga luga yapma, Kaşıkçı Elması nerede hesap ver!" ifadelerini kullandı. Kaşıkçı Elması'nın kayıp olduğu iddiasına ilişkin resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Kaşıkçı Elması'nın yanı sıra Dolmabahçe Sarayı'ndaki 92 kilogramlık altın vazoların, Zeugma Müzesi'ndeki milyonlarca dolar değerindeki bazı eserlerin, ayrıca MSÜ Müzesi'ndeki 404 eserin, Resim ve Heykel Müzesi'ndeki 250 milyon dolarlık 302 tablonun ve Batman Müzesi'ndeki 20 altın sikkenin kaybolduğu konuşuluyor.

Sosyal medya üzerinden dolaşıma giren 'Kaşıkçı Elması çalındı' iddiasına yanıt geldi.

Milli Saraylar'dan yapılan açıklamada, "Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir" denilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Kaşıkçı Elması’nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır."

<< Önceki Haber Gündemi sarsan iddia: Kaşıkçı Elması çalındı mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER