Güney Afrika Havayolları destek verdi, Milli Takım nefes aldı


Güney Afrika Havayolları, Milli Takım Bafana Bafana'ya 5 yıl sponsor olunca, futbolcular ve teknik direktör rahat bir nefes aldı. Bafana'nın baş antrenörü Ephraim Mashaba, "Kamerun'da maça gidiyoruz, SAA bizi uçurmasa oraya kadar araba sürecektik." diyerek mali olarak yaşadıkları sıkıntıyı espiriyle anlattı.

Son dönemde mali açıdan sıkıntılı olan SAA'nın Milli Takım'a sponsor olması ülkede önemli bir gündem maddesi oldu. Güney Afrika Futbol Federasyonu'nda (SAFA) düzenlenen imza töreninde Bafana Bafana oyuncuları da hazır bulundu.

FIFA skandalına adı karışan SAFA Başkanı ise törene gelmedi.

Güney Afrika'nın 2010 Dünya Kupası'na ev sahipliği için, 2008'de dönemin FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner'e 10 Milyon Dolar 'rüşvet' verdiği iddia edilen SAFA Başkanı Danny Joordan, imza törenine gelmedi. Joordan katılacağı için medya konferansına gelenler başkanı göremeyince hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

SAA Başkanı Dudu Myeni, imza töreninin ardından basına yaptığı açıklamada, "Havayolu şirketimiz ve milli takımımızın menfaati adına bugün muhteşem bir gol attık. Güney Afrika'da 10 bin kulüpte 3 milyondan fazla futbolcumuz var. Bu desteğimizin spor dünyasında karşılığı büyük olacak." dedi.

Bir gazetecinin, "SAA zarar ediyor, bu destek neden" sorusuna ise Myeni, "SAA Milli Takıma ilk defa destek vermiyor. 1996'da da sponsor oldu." diye cevap verdi.

Bafana Bafana, 26 Mart'ta 2017 Afrika Kulüpler Kupası (AFCON) ön elemeleri için Kamerun'a uçuyor. Bafana'nın, ünlü sporcusu Aboubakar Oumarou'nun forma giydiği Afrika'nın güçlü takımı Kamerun'a karşı deplasmanda şansının az olduğu söyleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Güney Afrika Havayolları destek verdi, Milli Takım nefes aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER