Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı


Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl yedincisi defa düzenlenen Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na 187 firma katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, çevre ilçelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri, siyasi partilerin temsilcilerin de katılımıyla fuar açıldı. Expolink Fuarcılık organizasyonuyla önümüzdeki pazar gününe kadar açık kalacak fuarda, 187 firma yer aldı. Fuarda, tarım teknolojileri, tarımsal mekanizasyon, hayvancılık teknolojileri, balıkçılık ve ürünleri, yem, tohum, fidancılık, sulama, seracılık, ambalaj, gıda ve teknolojileri ürünleri yer alıyor.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin hiçbir yerinde topluca bin 500 kişinin katılımıyla bir açılışın gerçekleşmediğini söyledi. Erdoğan, "Bugün 187 firma fuarımıza katıldı. Türkiye'nin 28 ilinden gelen firma var burada. Geçen yılın istatistiklerine baktığımız zaman da yaklaşık 42 ilden de ziyaretçi çekebilmişiz. Geçtiğimiz yıla göre bakıldığı zaman fuar alanımızın yüzde 25 büyüdüğünü, firma sayımızın da yüzde 22 büyüdüğünü belirtmek istiyorum." dedi.

Başkan Gürün ise "Tarımdan mutlak surette azami geliri elde edip köyden kentte göçüşü durdurmak ve hatta kentten köye göçüşü tetiklemek istiyoruz. Köylerimizin boşaltılmadan onların hayvancılıkta, ziraatta, meyve de her türlü alanda ürettikleriyle rahatça geçinebilir hale gelmelerini gerçekleştirmemiz lazım. Muğla için stratejik bir konu. Turizm küstüm otu gibidir; küçük hadiselerde büyük etkilenir. Birden düşükler, çıkışlar yaşanabilir ama tarım her zaman için çok önemli ve sürdürülebilir kalkınma modelidir." diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Demir de AK Parti hükümetinin tarım politikalarını eleştirerek, şunları söyledi: "Turizm bitti. Bugün tarım ürünlerinin karşılığı 200 milyar civarında, turizm 300 milyar civarında. Muğla'ya baktığımızda tarım birinci sırada geliyor. Tarım, turizmin önünde geliyor Muğla'nın kalkınmasında. Çiftçiye gerekli desteği sağlayamıyoruz. Genel bütçeye ayırdığımız payın çok küçük bir payı maalesef Muğla'ya geliyor. Bir türlü bunu düzeltemiyoruz. Son 10 yılda yaklaşık 40 milyon hektar ekilen tarım arazisi, bugün 20 milyon hektara düşmüş. Bu çok önemli. Yarı yarıya tarımımız 10 senedir gerilemiş, ekmiyoruz, üretmiyoruz, Türk işçisi tembel mi?" diye konuştu.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER