Güney Kore Devlet Televizyonu Manavgat'ın tanıtımı için çekim yaptı


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle, bölgenin Güney Kore'de tanıtımı için, Güney Kore Devlet Televizyonu KBS çekim yaptı.

MATSO ve BAKA'nın desteğiyle Manavgat'ta turizmin 12 aya yayılması için gerçekleştirilen çekimler, 2 gün sürdü. Güney Koreli televizyon ekibi, turizm şehrinin, tarihi, doğal ve turistik yerleri ile Sagırin Köyü'nde bir köy evinde günlük yaşamı ele aldı. Beşkonak Köprülü Kanyon'da çeşitli çekimler yapan KBS ekibi, daha sonra ise çekimlerini Manavgat ilçesi ile Side de sürdürdü. Side Antik Kent, tarihi ören yeri, Helenistik, Roma ve Bizans dönemi eserleri ve turizm konusunda çekimler gerçekleştiren Güney Koreli televizyon ekibi, Apollon tapınağında gün batımını görüntüledi, turistler ve vatandaşlarla da röportajlar yaptı.

Manavgat'ın turizm pazarı çeşitlendirmek için farklı ülkelerde tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, tanıtım çalışmalarının bir ayağının da farklı ülkelerdeki televizyon kanalarında ilçenin tanıtımını gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Güney Koreli turistlerin, Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri gibi deniz, kum ve güneş turizmi önceliği yerine; kültür, tarih, arkeoloji ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik tatil anlayışlarının olduğunu söyledi. 2016 yılında planladıkları 10 fuardan 8'inde tanıtım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Boztaş, "Bu tür tanıtımlarla turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. MATSO ve BAKA işbirliğiyle çekilen bu tanıtımın, Güney Koreli turistleri bölgemize çekeceğine inanıyoruz. Bölgemiz kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları kapsamında adeta açık hava müzesi konumunda." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore Devlet Televizyonu Manavgat'ın tanıtımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER