Güney Kore, dünya televizyon pazarını Çin'e kaptırıyor


Güney Koreli teknoloji devleri Samsung ve LG'nin, Çinli firmalar nedeniyle dünya televizyon pazarındaki payları düşmeye başladı.

Son zamanlarda Çinli firmalarının yaptığı teknolojik atılımlar, televizyon piyasasındaki liderlerden Güney Koreli devleri olumsuz etkiliyor. Verilen bilgiye göre, Koreli ve Çinli firmalar arasındaki pazar payı farkı 2014 yılında yüzde 15,3 iken bu fark geçen yıl yüzde 5,7'ye kadar düştü. Hisense, TCL, Skyworth gibi Çinli firmalar, 2014 yılında dünya televizyon pazarının yüzde 5,7'sini elinde tutarken, bu sayı geçen yıl yüzde 27,5'e kadar yükseldi.

Öte yandan Samsung, 2014 yılındaki pazarın yüzde 22,5'ini elinde bulundururken, bu oran 2015 yılında yüzde 21'e indi. LG'nin pazar payı ise yüzde 14,5'den yüzde 12,6'ya kadar düştü. Piyasa gözlemcileri, LG ve Samsung'un pazar paylarının düşmesine rağmen, yüksek teknolojili ürünleri sayesinde kârlarının arttığını belirtti.

Uzmanlar, Çinli firmaların ucuz fiyata yüksek teknoloji ürünü sunmasından dolayı pazardaki paylarını büyüteceğini öngörüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore, dünya televizyon pazarını Çin'e kaptırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER