Güney Kore, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda yeni tarih yazacak


Güney Kore Futbol Federasyonu Başkanı Chung Mong-gyu, haziran ayı içerisinde Kanada'da başlayacak FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda tarih yazacaklarını söyledi.

Güney Kore'nin Başkenti Seul'de Kadın Milli Futbol Takımı'nın tanıtıldığı törende konuşan Federasyon Başkanı Chung, takıma seslenerek iyi bir oyun sergilemeleri dileğinde bulundu. Ayrıca Chung, takımın çok kısa tarihi olduğunu, lakin yeni bir tarih yazmaya hazır olduğunu kaydetti.

Güney Kore Kadın Futbol Takımı Antrenörü Yoon Duk-yeo ise, mükemmel olmadıklarını ama hayranlarına sevinç dolu anlar yaşatmak için takımın elinden geleni yapacağına söz verdi.

Güney Kore takımının bulunduğu E Grubu'nda, Brezilya, Kosta Rika ve İspanya gibi güçlü takımlar bulunuyor.

Öte yandan Güney Kore takımında, Chelsea Kadınlar Takımı'nın gol kraliçesi Ji So-yun'un da olduğu bildirildi. Ji'nin, 74 uluslararası maçta 38 gol attığı biliniyor.

Brezilya ile yapılacak grup maçındaki ilk oyunun, Kanada'nın Montreal kentinde 9 Haziran'da, ikinci oyunun ise aynı şehirde Kosta Rika ile 13 Haziran'da yapılacağı bildirildi. İspanya ile son grup maçının ise Ottawa kentinde 17 Haziran'da oynanacak

Güney Kore Takımı, hazırlık için 30 Mayıs'ta ABD'nin New Jersey eyaletine kampa girecek. Güney Kore, tarihinde ikince kez FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na katılıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda yeni tarih yazacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER