Güney Koreli yetkiliden Japon gazeteciye tartışmalı ada cevabı


Güney Kore Savunma Bakanlığı Müsteşarı Baek Seung-joo, Japon gazetecinin tartışmalı 'Dokdo'da neden askeri tatbikat yapıyorsunuz?' sorusuna yönelik cevabı ilgi çekti. Adanın kendilerine ait olduğunu ima eden Baek, "İster Busan'ın önünde, ister Koce Adası'nın önünde askeri tatbikat yapmışız, isterse de Dokdo Adası'nın. Bir farkı yok ki." dedi.

Güney Kore ile Japonya arasında Dokdo Adası (Japonca adı: Takeshima Adası) sorunu tekrar patlak verdi. Japonya'nın söz konusu adayı kendine ait olduğunu ileri süren ifadeleri ders kitaplarına taşıması ise iki komşu ülke arasında tekrar soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. İlişkiler, ada sorunu yüzünden gerilirken, Güney Kore Savunma Bakanlığı Müsteşarı Baek Seung-joo'nun düzenlediği basın toplantısında Japonya'nın sağ medyasından Sankei Shinbun muhabirinin sorusu, salonda bir anda soğuk hava estirdi.

Japon gazetecinin "Dokdo Adası her gündeme geldiğinde ada etrafında Güney Kore'nin askeri tatbikat yapması ve bunun Japon medyasına yansıma, Japon halkını derinden endişelendiriyor. Sanki Kore halkı Japon halkına düşmanmış gibi hissediliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu, Koreli müsteşar çok farklı cevapladı. Adanın kendilerine ait olduğunu ima eden Müsteşar Baek, "Japon halkının böyle düşünmüş olmasından son derece müteessirim. Fakat neden böyle bir havaya kapılmışlar, anlamış değilim. İster Busan'ın önünde, ister Koce Adası'nın önünde askeri tatbikat yapmışız, isterse de Dokdo Adası'nın. Bir farkı yok ki." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Koreli yetkiliden Japon gazeteciye tartışmalı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER