Güney Sudan'da BM kampında çatışma: 18 ölü


Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Birleşmiş Milletlerin Güney Sudan'da sivillerin sığındığı yerleşkesine (UNMISS) yapılan saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü,73 kişinin de yaralandığını duyurdu. MSF, saldırıda iki Güney Sudanhastane çalışanının da hayatını kaybettiğini belirtti.

MSF sözcüsü Marcus Bachmann, sağlık ekiplerinin yaralıları tedavi etmek için bütün gece çalıştıklarını duyurdu. Onlarca kişiye mermi isabet ettiğini söyleyen Bachmann, yaralıların bir çoğunun hasteneye bugün yetişebildiğini ifade etti.

Güney Sudan UNMISS sözcüsü Ariane Quentire, Dinka ve Shilluk kabileleri arasında patlak veren kavgada gençlerin birbirlerine pala, silah ve diğer kesici aletlerle saldırıdıklarını, çıkan arbedede yaklaşık 600 insanın can güvenliği için hastaneye sığındıklarını ifade etti.

BAN KI-MOON SALDIRIYI KINADI

Güney Sudan'daki saldırıyı kınayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, bütün kabilelere şiddetten uzak durma çağrısı yaptı. Moon ayrıca, Güney Sudan hükümetini ve isyancıları ülkede uzlaşının sağlanması ve yaraların sarılması için Ağustos ayında barış anlaşmasını nihayete erdirmeleri konusunda uyardı.

UNMISS sözcüsü Quentire, BM askeri yetkililerinin kalabalığı dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullandığını, Barışgücü askerlerinin de bölgede devriye gezdiğini ifade etti.

İç savaştan kaçan yaklaşık 50 bin Güney Sudalının yaşadığı kampta, otomatik silahlar ve kalaşnikoflarların kullanıldığı çatışmalar yaşanıyor. Kamp sakinleri, sivillerin hedef alındığı olaylara Güney Sudan askerlerinin de katıldığını iddia ediyor.

Güney Sudan'da 2013'te patlak veren iç savaşta şu ana kadar 2 milyondan fazla sivil evlerini terk ederek kendi ülkesinde mülteci konumuna düştü. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Sudan'da BM kampında çatışma: 18 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER